Televízne tipy Pravdy na príjemné vianočné sviatky

Rozprávky, filmové klasiky, romantické komédie aj niekoľko atraktívnych premiér. To všetko ponúka vianočný televízny program. Ak sa vám ho nechce podrobne študovať, tu je niekoľko tipov na to, čo budú televízie vysielať cez Vianoce.

23.12.2013 18:00
Arabela Foto:
Arabela
debata

Jednotka – 23. 12. 9.10

Arabela
Pán Majer (Vladimír Menšík) sa živí rozprávaním rozprávok na dobrú noc v televízii. Raz pri filmovačke nájde kúzelný zvonček, ktorý spojí svet ľudí a Majerovu rodinu s ríšou rozprávok. V nej vládne kráľ Hyacint (Vlastimil Brodský), ktorý má dve dcéry. Dobrú a skromnú Arabelu (Jana Nagyová), do ktorej sa zamiluje Majerov syn Peter, ale tiež panovačnú Xéniu (Dagmar Patrasová). Tej sa rozprávkový svet zdá staromódny. Žije tu aj dobrý kúzelník pán Vigo (Jiří Sovák), ale tiež zlovestný čarodejník druhej kategórie Rumburak (Jiří Lábus), ktorý chce ríšu rozprávok ovládnuť… Čarovný televízny seriál Václava Vorlíčka sa vracia na obrazovky a Jednotka ponúkne divákom od pondelka až do soboty po dvoch jeho častiach. Arabelu mala pôvodne hrať Libuša Šafránková, kvôli chorobe ju však nahradila Slovenka Nagyová.

Dvojka – 26. 12. 20.55

Prázdniny v Ríme
Príbeh novodobej princeznej, ktorá sa vzoprela svojim panovníckym povinnostiam a a vďaka americkému novinárovi spoznala Rím ako obyčajné mladé dievča. V hlavných úlohách americkej romantickej komédie z dielne režiséra Williama Wylera, ktorá získala 10 oscarových nominácií excelujú Audrey Hepburnová a Gregory Peck.

Nova – 26.12. 14.55

Traja veteráni
Trojica vyslúžených vojakov (Petr Čepek, Rudolf Hrušínský, Josef Somr) dostane od dobrosrdečných škriatkov kúzelné dary – harfu, ktorá vyrába vojakov či sluhov; cylinder, ktorý vykúzli čokoľvek, a bezodný mešec. Vydajú sa do kráľovstva Monte Alba, kde sa Bimbác zamiluje do princeznej Bosany. Lenže tá bývalých vojakov spolu s kráľom (Július Satinský) prekabáti. Česká rozprávková klasika v réžii Oldřicha Lipského.

Prima family – 23. 12. 20.15

Láska nebeská
Z britskej romantickej komediálnej mozaiky niekoľkých osudov sa pomaly stáva vianočná klasika. Hviezdy ako Bill Nighy, Collin Firth, Liam Neeson či Ema Thompsonová v nej režíroval Richard Curtis.

ČT1 – 24. 12. 19.00

Duch nad zlato
Nová česká výpravná rozprávka z dielne režiséra Zdeňka Zelenku vznikla na motívy Kresadla H. Ch. Andersena. Diváci v nej uvidia Viktora Preissa, Jiřinu Bohdalovú či Jana Hrušínského.

Barrandov – 24. 12 16.45

Ducháček to zařídí
Nikto okrem vedúceho advokátskej kancelárie JUDr. Fauknera Ducháčka netuší, že rodina Rispaldicov, ktorej financie kancelária spravuje, už nemá žiadne peniaze a dotuje ju JUDr. Faukner… Klasika v hlavnej úlohe s Vlastom Burianom.

Dvojka – 24. 12. 17.00

Rysavá jalovica
Adam Krt sa vyberie na jarmok popredať kapce a kúpiť kravu. Zapáči sa mu jalovička suseda Trnku, a tak ju kúpi. Dobrú kúpu idú zapiť, lenže kým popíjajú, jalovica zmizne… Slovenská klasika v hlavnej úlohe so skvelým Jozefom Kronerom.

Jednotka – 25. 12. 23.15

Richard Müller & Fragile – Hlasy (koncert)
Spevák Richard Müller sa spojil s a cappella formáciou Fragile pod vedením Branislava Kostku. Z ich spolupráce vznikol projekt Hlasy – koncertné turné po Slovensku s najväčšími hitmi Richarda Müllera.

ČT2 – 25. 12. 21.35

Cirque du Soleil – Varekai
Bájny Ikarus stroskotá v pralese, ktorého obyvatelia ho učia znovu lietať. Záznam z predstavenia Varekai slávneho Slnečného cirkusu ponúka, ako obvykle dych vyrážajúce akrobatické kúsky a úchvatné choreografie.

MGM – 25. 12. 15.45

Na sever severozápadnou linkou
Americká kontrašpionáž si vymyslí neexistujúceho agenta a tajné služby si ho stotožnia s reklamným odborníkom Rogerom Thornhillom. Cary Grant v jednom z najvydarenejších filmov Alfreda Hitchcocka.

MGM – 25. 12 18.15

Večierok
Peter Sellers hrá v komédii Blaka Edwardsa nemotorného cudzinca, nie však inšpektora Clouseaua, ale indického herca Hrundihio. Jeho neznalosť západných spôsobov sa postará o množstvo komických situácií.

HBO – 25. 12. 17.50

Pí a jeho život
Šestnásťročný indický chlapec Pí prežíva po stroskotaní lode 227 dní na záchrannom člne uprostred Tichého oceánu. Obrazovo podmanivý film Anga Leeho získal 11 oscarových nominácií a Leemu vyniesol Oscara za réžiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #Vianoce #program #TV tipy