Piráti najviac sťahovali Hru o tróny

Ilegálne najsťahovanejším seriálom roka bolo fantasy Hra o tróny z dielne HBO. Uvádza to stránka torrentfreak.com. Tá zostavila rebríček seriálov, ktoré si ľudia pirátsky najviac sťahovali z internetu prostredníctvom protokolu bittorrent. Hra o tróny sa záujmu pirátov tešila aj vlani. Vtedy si jednu epizódu seriálu stiahlo v priemere 4,3 milióna používateľov internetu, tento rok si záverečnú časť Hry o tróny stiahlo 5,9 milióna potenciálnych divákov.

28.12.2013 05:00
Hra o tróny Foto:
Ilegálne najsťahovanejším seriálom roka bolo fantasy Hra o tróny z dielne HBO.
debata

Režisér seriálu David Petrarca však tvrdí, že pirátske sťahovanie seriálu neuškodilo, pretože aj vďaka nemu sa o seriáli hovorilo, vznikol potrebný „kultúrny šum“ a Hra o tróny profitovala aj vďaka tomu, že sa informácie o nej šírili na sociálnych sieťach. Jeff Beweks, šéf Time Warner, materskej spoločnosti HBO, zašiel ešte ďalej, keď vyhlásil, že vďaka pirátom získalo HBO viac predplatiteľov a ak nejaký seriál získa titul „pirátsky najsťahovanejší“, je to ešte lepšie, ako by získal cenu Emmy, citoval Beweksa portál torrentfreak.com.

Seriál Hra o tróny sa začal vysielať v roku 2011 a v súčasnosti sa už pripravuje jeho štvrtá séria. Hra o tróny ja adaptáciou fantasy ságy Pieseň ľadu a ohňa amerického spisovateľa Georgea R. R. Martina, v ktorej bojujú dva rody o nadvládu nad krajinou. Okrem HBO ho tento rok vysielala aj Česká televízia.

Na druhom mieste v rebríčku nelegálne sťahovaných seriálov skončil s 4,2 milióna stiahnutiami seriál Perníkový tatko. Jeho hlavným hrdinom je stredoškolský učiteľ chémie Walter White, ktorý sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu, začne spolu so svojím študentom venovať výrobe drog. Chce tak finančne zabezpečiť svoju tehotnú ženu a telesne postihnutého syna. Poslednú epizódu seriálu, ktorý sa tento rok skončil, odvysielali v Amerike v septembri.

Tretím pirátsky najsťahovanejším je s 3,6 milióna stiahnutiami zombie seriál The Walking Dead. Na štvrtom mieste skončil sitcom Teória veľkého tresku (3,4 milióna stiahnutí), na piatej priečke sa umiestnila kriminálka Dexter (3,1 milióna stiahnutí) a šiesty je sitcom Ako som spoznal vašu matku (3 milióny stiahnutí).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #sťahovanie #piráti #Hra o tróny