Bill Cosby je späť, Fletcherová má červenú

Doktor Heathclif Huxtable a jeho veľká rodina zabávali svojimi príhodami celý svet a ich humor zožal úspech aj na Slovensku. Fanúšikovia obľúbenej Šou Billa Cosbyho majú v týchto dňoch dôvod na radosť. Americký komik sa vráti čoskoro na televízne obrazovky s novým seriálom. Potvrdila to stanica NBC.

26.01.2014 07:00
TV Bill Cosby Foto:
Bill Cosby sa vráti na obrazovky s novou rodinou a novými príbehmi.
debata

Pokračovanie hlásila na jeseň NBC aj v prípade detektívok To je vražda, napísala. Podľa posledných informácií sa však nakoniec seriál remaku nedočká.

Rodina je základ úspechu

Život rodiny Huxtablovcov patril medzi najväčšie televízne hity osemdesiatych rokov. Sitkom na čele s Billom Cosbym sa natáčal viac ako osem rokov od roku 1984 a mal 202 epizód. Menej úspešná bola snaha nadviazať na úspech šou druhým titulom s názvom Cosby. Po štyroch sériách ju v roku 2000 stiahli.

Na rozdiel od Heathcliffa Huxtabla jeho protagonista z obrazoviek nezmizol. Po úspechu aktuálnych stand-up výstupov sa rozhodla americká stanica NBC dať mu ďalšiu veľkú šancu. Sedemdesiatšes­ťročný zabávač pripravuje scenár nového sitkomu, ktorého názov je zatiaľ neznámy. Podobne ako v šou Billa Cosbyho aj tu bude hlavnou témou život veľkej rodiny. Niekoľko generácií pod jednou strechou by malo byť totiž základom úspechu.

Cosby na seriáli pracuje s producentom Tomom Wernerom, ktorý stál aj za Šou Billa Cosbyho. Podľa hercových vyjadrení by sa mohla šou predstaviť verejnosti už počas novembra. Internetovej televízii Yahoo TV prezradil, že v nej diváci uvidia manželský pár, ktorý sa ľúbi, deti, ktoré rešpektujú rodičov, a teda pokope všetkých tých ľudí, ktorí robia chyby. „Dúfam, že sa podarí túto šancu zrealizovať tak, aby som priniesol to najlepšie z Cosbyho,“ dodal.

Iná ako Fletcherová

Naopak, červenú získal titul To je vražda, napísala. V novej verzii seriálu, ktorý sa na obrazovkách držal dvanásť rokov, mala namiesto Angely Lansburyovej hrať držiteľka Oscara Octavia Spencerová. Možno aj nespokojnosť s nahradením pôvodnej hrdinky bol jedným z dôvodov, prečo sa televízni tvorcovia rozhodli nepokračovať. Za úlohu Jessicy Fletcherovej bola Angela Lansburyová desaťkrát nominovaná na Zlatý glóbus a dvanásťkrát na cenu Emmy, čo je rekord.

Lansburyová totiž po ohlásení pokračovania vydala vyhlásenie, že podľa nej nie je šťastné rozhodnutie dať seriálu rovnaký názov. Nová hlavná postava pritom už nemala mať s Jessicou Fletcherovou nič spoločné, ani meno, ani záľuby či prácu. Jediným spojivom s pôvodným seriálom bol názov a detektívne zameranie.

„Myslím, že bola chyba nazývať to To je vražda, napísala,“ povedala Angela Lansburyová pre Associated Press. „Je mi ľúto, že tvorcovia použili rovnaký názov, aj keď stanica mala na to podľa práva nárok.“

NBC sa nakoniec rozhodla projekt odložiť. Ako uvádza portál Deadline.com, v spolupráci s Octaviou Spencerovou mienia pokračovať, ale s iným konceptom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #To je vražda napísala #remake #Šou Billa Cosbyho