Temný rytier v New Yorku: Herci ospevovali zosnulého Ledgera

Všetci ústrední predstavitelia snímky Temný rytier spoločne s rodinou tragicky zosnulého herca Heatha Ledgera sa stretli v pondelok podvečer v New Yorku na premiére pokračovania príbehu o slávnom Batmanovi. Na počesť austrálskeho herca, ktorý sa v januári predávkoval liekmi, sa červený koberec zmenil na čierny.

15.07.2008 10:01
Zľava: Gary Oldman, Michael Caine, Christian... Foto:
Zľava: Gary Oldman, Michael Caine, Christian Bale a Maggie Gyllenhaal - všetkých uvidíte v Temnom rytierovi.
debata

Do New Yorku pricestovala na premiéru celá rodina. Ani otec Kim s druhou manželkou Ines, ani Ledgerova matka Sally s novým manželom sa však nechceli príliš fotografovať. Na otázku, ako sa im pozdával výkon ich známeho syna na plátne, odvetil Kim Ldeger, že bol „veľmi dobrý“.

Viac do reči bolo hercovým kolegom a hlavným hrdinom druhého pokračovania snímky o mužovi v maske netopiera, ktorú nakrútil režisér Christopher Nolan. „Pracovať s ním bol fantastický zážitok. Ukradol si pre seba celý film a som rád, že to môžem povedať,“ uviedol predstaviteľ Batmana herec Christian Bale.

Aj jeho britský kolega Michael Caine, ktorý v snímke stvárňuje verného komorníka Alfreda, nešetril superlatívmi na adresu herca, ktorý si vyslúžil oscarovú nomináciu už za výkon vo filme Skrotená hora. „Keď vyšiel na pľac, jeho výkon bol plný intenzity a šiel z neho naozaj strach. Ale v prestávkach medzi nakrúcaním bol úplne normálny. Sadli sme si spolu na kávu, debatovali a potom zavelili, aby šiel na pľac a z neho bol odrazu najlepší zlosyn, akého som kedy videl,“ zaspomínal si Caine.

„Vytvoril ikonického zloducha. Myslím, že z jeho Jokera sa stane čoskoro legenda,“ doplnil Bale. S jeho slovami súhlasil aj režisér Nolan, podľa ktorého je Ledgerovo stvárnenie Jokera „totálnym vyjadrením chaosu a anarchie“. „Neukazujeme dôvody, prečo robí veci, ktoré robí. Jednoducho príde, ide a spôsobuje absolútny chaos,“ vysvetlil Nolan.

Vďaka výkonu (no i tragickému úmrtiu) austrálskeho herca, ktorého našli mŕtveho v jeho apartmáne v New Yorku 22. januára 2008, má Temný rytier potenciál stať sa filmom s najlepším zárobkom počas premiérového víkendu. Či sa tak stane, sa dozvieme už v pondelok ráno, keď budú známe výsledky návšetvnosti amerických kín. Temný rytier má v USA premiéru 18. júla, do slovenských kín zavíta 24. júla.

Tragický zosnulý herec Heath Ledger stvárnil v...
Tragický zosnulý herec Heath Ledger stvárnil v...
+14Na premiéru pokračovania príbehu o Batmanovi...
debata chyba