Z rapera Rytmusa bude policajt. Hororový...

Kontroverznému raperovi Rytmusovi sa začali hrnúť filmové ponuky. Prvýkrát sa pred kameru postaví v horore Fabrika smrti. Obete beštiálneho vraha si v ňom zahrajú viacerí hudobníci - neherci, speváčka Tina a hudobník Marián Čekovský. Raper, vlastným menom Patrik Vrbovský, bude hrať policajta.

11.09.2008 11:45
Rytmus alias Patrik Vrbovský Foto:
Raper Rytmus, v civile Patrik Vrbovský si v horore Fabrika smrti zahrá policajta.
debata

„Určite sa stretnem s dákymi policajtmi, aby som to zahral dôveryhodne, aby som tam nedával ˙z cesty˙ nejaké emócie, aby mi to diváci uverili,“ povedal hudobník. Napriek tomu, že bude vyšetrovať šokujúci prípad miznutia turistov v Tatrách, zomrieť vo filme má aj on sám. „Nie je mi to úplne jedno. Keď som počul, že je to horor, tak som vedel, že o čo tam asi pôjde, ale neriešim to,“ poznamenal. Hudobník sa tak chce viac sústrediť na to, aby mu ľudia uverili.

Rytmus, ktorý zatiaľ stál pred kamerou len vo videoklipoch, sa totiž chce dať na hereckú kariéru. „Toto je teraz taká moja nová méta, že dostal som viac ponúk do filmov a je to niečo nové, zasa sa posúvam niekam úplne inam,“ povedal. „Som rád, že sa približujem takému istému vývoju, tak ako sa to robí vonku. Čo som sledoval úspešných raperov, tak ich kariéra sa uberala tak, že začali hrať aj vo filmoch,“ dodal a spomenul hudobníkov ako Tupac, LL Cool Jay či Alicia Keys.

Rytmusove pesničky v rádiách neznejú aj pre vulgarizmy, ktoré používa. Aj televízia Markíza vlani zrušila vystúpenie jeho kapely Kontrafakt na galavečere hudobných cien Slávik, pretože sa obávala nepredvídateľného správania členov skupiny.
Vo filme síce Rytmus seba hrať nebude, ani rapovať, servítku si však pred ústa nebude musieť dávať.

„Keď chceme zobraziť slovenský život, tak ľudia sa takto normálne vyjadrujú a netreba to riešiť, aby čakali, že teraz všetci budú nasilu spisovní, ako nám ukazujú slovenské seriály,“ poznamenal Rytmus. „Mne to pripadá dosť falošné, lebo ľudia takto nežijú. A keď je to horor a režú sa tam ľudia,“ dodal hudobník, ktorého však neprajníci označujú za pozéra.

Líder Kontrafaktu, ktorý predáva tisícky platní ako vychytení popoví interpreti, však bude aj naďalej rapovať o živote. Ďalší sólový album chystá na rok 2009.

debata chyba