Muzikál Mamma Mia! zlámal britské rekordy

Muzikál Mamma Mia! v hlavných úlohách s legendárnou herečkou Meryl Streep a jej kolegom, známym najmä z filmov o britskom špiónovi Jamesovi Bondovi Piercom Brosnanom, dosiahol najvyšší zisk spomedzi všetkých filmov premietaných v britských kinách.

01.11.2008 20:33
Meryl Streep Foto:
Pôvabná Meryl Streep na premiére muzikálu Mamma Mia! v New Yorku.
debata

Hudobne ladená snímka v réžii Phyllidy Lloyd, s hudbou nezameniteľnej švédskej disko skupiny ABBA, tromfla na ostrovoch rekord, keď zarobila viac než 67,2 milióna britských libier.

Z historického hľadiska sa tak zaradila na druhé miesto za slávnym Titanicom (1997) režiséra Jamesa Camerona. Po šestnástich týždňoch distribúcie snímka boduje aj na vrchole rebríčkov v ďalších krajinách trinástich krajinách.

„Najzaujímavejšia je rýchlosť, akou sme sa dopracovali do súčasného štádia. Predbehli sme Harryho Pottera a pravdepodobne nie sme už tak ďaleko, aby sme nedokázali dosiahnuť úspech Titanicu,“ uviedol prezident Universal Pictures International David Kosse. V prvej desiatke sa ešte nachádza pätica príbehov o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi či dva filmy o osudoch Bridget Jones.

debata chyba