Václav Jiráček: Hrdinovia ako Jánošík majú cenu

Do kín už o pár dní dorazí jeden z najočakávanejších projektov roka - film Jánošík. Jeho hlavný predstaviteľ, herec Václav Jiráček, odpovedal online.

03.09.2009 10:00 , aktualizované: 15:01
Václav Jiráček Foto:
Herec Václav Jiráček odpovedal online na otázky čitateľov Pravda.sk. A niektoré ho aj pobavili.
debata

„S Jánošíkom sa každý Slovák snáď narodí, je jeho súčasťou. A keď je to v dobrom zmysle, tak hrdina ako on, má cenu,“ uviedol vo štvrtkovom online rozhovore herec Václav Jiráček.

Hlavný predstaviteľ očakávaného filmu o slovenskej legende odpovedal čitateľom Pravda.sk aj na ďalšie otázky. Priznal, že náročné bolo nakrúcanie v slovenských horách. „Zabrať nám dala najmä prvá časť nakrúcania v slovenských horách. Zima aj jeseň sú tam kruté,“ uviedol Jiráček.

Ďalšie odpovede Václava Jiráčka

„Pamätal som si film z roku 1969, ktorý robil Paľo Bielik. Ako prvé mi napadlo, načo chce niekto točiť opäť Jánošíka, tá téma mi pripadala stará a prežitá. Až keď som si prečítal scenár, povedal som si, že pôjde o skvelý príbeh,“ povedal pred časom v rozhovore pre Pravda.sk Jiráček.

Mladý český herec sa zhostil úlohy vynikajúco aj po nútenej prestávke, keď na film došli peniaze a vyzeralo to, že sa nikdy nedokončí. Napokon sa tak stalo a pod režisérskou taktovkou Agniezsky Hollandovej a jej dcéry Kasie Adamik prichádza očakávaný epos do kín.

Pre hlavného hrdinu v podaní českého herca by mohlo ísť o prelomovú úlohu vo filmovej kariére. Úplným začiatočníkom však nie je, práve naopak. Je zakladajúcim členom Divadla LETÍ, ktoré od roku 2001 hosťuje po českých divadlách. Zahral si vo filmoch Krv zmiznutého, Na vlastné nebezpečenstvo, Hlídač č. 47 a aj najnovšej snímke Hodinu nevíš, ktorá príde do kín v októbri a rieši skutočný prípad českého ošetrovateľa, ktorý usmrtil niekoľko pacientov.

Vo štvrtok popoludní Václav Jiráček odpovedal online na otázky čitateľov Pravda.sk.

Herec Václav Jiráček ako Juraj Jánošík.
Nového Jánošíka si zahrá český herec Václav...
+3Václav Jiráček (vľavo) v úlohe Jánošíka a Ivan...
debata chyba