Zatmenie prilákalo viac mužov ako Nov

Nový film Twilight ságy s názvom Zatmenie zarobil v amerických kinách počas predĺženého víkendu 82,5 milióna dolárov a jeho tržby sa od premiéry, ktorá bola minulú stredu, vyšplhali na 175 miliónov. Napriek tomu, že snímka nemá najmenší problém s návratnosťou vložených peňazí (jej rozpočet bol 68 miliónov dolárov), produkčná spoločnosť Summit Entertainment odhadovala vyššie zárobky. Predchádzajúca časť ságy s názvom Nov totiž za rovnaké obdobie utŕžila zhruba o 4 milióny dolárov viac. S tým, že jej premiéra sa uskutočnila na jeseň a snímka nemala k dispozícii sviatok Dňa nezávislosti.

06.07.2010 18:06
Twilight Sága: Zatmenie - soundtrack Foto:
V porovnaní s filmom Nov sa pri Zatmení zvýšil podiel mužských divákov.
debata

V porovnaní s filmom Nov sa však pri Zatmení zvýšil podiel mužských divákov. Kým publikum predchádzajúcej snímky tvorilo 80 percent žien a 20 percent mužov, Zatmenie prilákalo do kín až 35 percent mužov. Zvýšil sa tiež podiel divákov starších ako 21 rokov. V prípade Novu ich bolo 50 percent, teraz je to podľa Los Angeles Times o 5 percent viac.

Vo svete zarobilo Zatmenie približne 100 miliónov dolárov. Nezvyčajná situácia pritom nastala v novozélandskom Wellingtone, kde počas premietania filmu zomrel 23-ročný divák. Príčiny jeho úmrtia nie sú známe, určí ich až pitva.

Na Slovensku malo Zatmenie distribučnú premiéru 1. júla a zatiaľ sú dostupné len informácie o návštevnosti počas prvého dňa premietania. Vtedy naň do kín prišlo vyše 14-tisíc divákov. Na porovnanie, prvú časť ságy s názvom Súmrak si v prvý deň pozrelo iba 2 400 ľudí a druhú časť Nov 7 500 divákov.

debata chyba