Prehliadka krátkych filmov Kraťasy začína svoju púť

Putovná prehliadka krátkych filmov Kraťasy sa vo štvrtok vydá na cestu. Svoju púť začne o 10. hodine večer v átriu Mestského divadla v Levoči. Dvojhodinové premietanie prinesie približne osem hraných, animovaných aj dokumentárnych filmov. Dĺžku večera však nebudú určovať len organizátori, ale aj publikum, ktoré si môže vyžiadať viac filmov.

11.08.2010 15:54
Plagát putovnej prehliadky Kraťasy
debata

„V niektorých mestách dostanú príležitosť lokálni tvorcovia aj študenti filmových a mediálnych škôl. Okrem nášho programu premietneme aj ich film,“ povedal organizátor podujatia Michal Klembara.

Nasledujúcou zastávkou Kraťasov bude 19. augusta Prešov. Do konca roka prídu na rad aj ďalšie slovenské mestá.

„Zatiaľ má presne stanovený termín Levoča, Prešov, Sereď, Trnava a Lučenec. Kraťasy však budú určite aj v Banskej Bystrici, Bratislave v rámci podujatia Kinokabaret, v Liptovskom Mikuláši, Prievidzi a Rožňave. Pribudne Žilina, a ak nám to vyjde, prehliadka by mala byť v každom regióne Slovenska,“ dodal Klembara. Premietať sa bude v kamenných kinách, kluboch, alebo aj na hradbách pod holým nebom.

Diváci uvidia ocenené filmy z medzinárodných festivalov študentskej tvorby v Česku a na Slovensku ako napríklad Early Melons či Zlínsky pes. Putovnú prehliadku pripravuje občianske združenie Publikum a portál CinemaView.sk, na ktorých stránkach budú v nasledujúcich dňoch aktualizované ďalšie termíny a miesta premietania.

debata chyba