Táňa Pauhofová stvárni Lídu Baarovú vo filme Filipa Renča

Slovenská herečka Táňa Pauhofová stvárni zosnulú českú herečku Lídu Baarovú v pripravovanom filme režiséra Filipa Renča.

08.01.2015 16:00
Táňa Pauhofová Foto:
Herečka Táňa Pauhofová stvárni kontroverznú hviezdu Lídu Baarovú v novom životopisnom filme.
debata

Partnera legendárnej hviezdy Gustava Frölicha si zahrá Gedeon Burkhard, známy najmä zo seriálu Komisár Rex (1994 – 2004), v ktorom v období 1998 – 2001 stvárňoval Alexa Brandtnera. Blízkeho spolupracovníka Adolfa Hitlera Josepha Goebbelsa, ktorý bol zamilovaný do Baarovej, stvárni rakúsky herec Karl Markovics. V snímke sa predstavia aj Klára Issová alebo Martin Huba.

„Som rád, že sme po 14 rokoch príprav našli so scenáristom Ivanom Hubačom producenta, ktorý je ochotný vstúpiť do kontroverzného projektu. Film sleduje zásadný úsek života Baarovej, ktorý ovplyvnil jej kariéru a osud jej rodiny. Hranica medzi slávou a peklom je veľmi tenká,“ uviedol Renč.

Podľa informácií portálu iDNES.cz potvrdili záujem o distribúciu filmu aj spoločnosti z USA a Veľkej Británie. Objavil sa aj záujemca o odkúpenie práv, čo však producent Peter Kovarčík odmietol. „Všetkých očaril názov pre medzinárodnú distribúciu Devil's Mistress, čiže Diablova milenka,“ vysvetlil producent, ktorý sa vyjadril aj k finančnej podpore Štátneho fondu kinematografie. „Teraz snáď všetci vedia, že Lída Baarová je medzinárodný projekt, ktorý urobí Česku neuveriteľnú reklamu a vďaka podpore fondu má aj svetové ambície,“ vyhlásil.

Táňa Pauhofová je členkou Činohry Slovenského národného divadla. V roku 2002 si zahrala v snímka Kruté radosti Juraja Nvotu a následne sa predstavila vo filmoch ako napríklad Čert vie prečo (2003), Pokrvné vzťahy (2003), Kousek nebe (2004), Muzika (2007), Polčas rozpadu (2007), 3 sezóny v pekle (2009), Román pro muže (2010) alebo Horiaci ker (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Filip Renč #Lída Baarová