Americký herec Harrison Ford sa zranil pri havárii svojho lietadla

Americký filmový herec Harrison Ford (72) sa zranil pri štvrtkovej nehode malého športového lietadla, s ktorým havaroval na golfovom ihrisku v okolí Los Angeles. Oznámil to server TMZ, špecializovaný na hollywoodske celebrity, ako aj potvrdili miestne úrady.

06.03.2015 06:55
Harrison Ford, lietadlo Foto: ,
Športové lietadlo, ktoré pilotoval Harrison Ford po páde na golfovom ihrisku v okolí Los Angeles.
debata

Podľa serveru utrpel herec početné tržné poranenia hlavy. Na mieste ho ošetrili dvaja lekári, ktorí si vyšli zahrať golf, a potom ho previezli do nemocnice vo Venice, na západe Los Angeles.

Ford pilotoval malé lietadlo, ktoré vyzeralo ako replika historického lietadla, dvojmiestnej jednomotorovej stíhačky. Herec je nadšeným pilotom lietadiel aj vrtuľníkov, počas svojej dráhy letca utrpel rad nehôd.

„Keď sme prišli na miesto, zistili sme, že sa malé lietadlo rozbilo na golfovom ihrisku Penmar neďaleko letiska Santa Monica. Bol tu jediný letec, ktorého sme previezli do nemocnice,“ potvrdil agentúru AFP hovorca hasičov Erik Scott, bez toho aby vyslovil meno pacienta.

Lietadlo, v ktorom núdzovo pristál herec... Foto: SITA/AP, Damian Dovarganes
Harrison Ford Lietadlo, v ktorom núdzovo pristál herec Harrison Ford.

Podľa očitých svedkov, citovaných miestnou televíziou KTLA, museli Forda vytiahnuť z lietadla, ale bol schopný chôdze. Podľa zdravotníkov bol letec pri vedomí a dýchal, zranenia popísali ako mierne.

Ford sa preslávil hlavne rolou dobrodruha Indiana Jonesa, hrá tiež v pokračovaní sci-fi ságy Hviezdne vojny. Budúci rok si má v pokračovaní kultového sci-fi filmu Blade Runner po viac než 30 rokoch zopakovať rolu policajta Ricka Deckarda.

Herec Harrison Ford na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Harrison Ford Herec Harrison Ford na archívnej snímke.
debata chyba
Viac na túto tému: #Harrison Ford