Piatu sériu Hry o tróny vypustia do celého sveta už 12. apríla

Očakávaná piata séria kultového televízneho seriálu Hra o tróny sa začne súčasne s americkou premiérou vysielať 12. apríla v 170 krajinách sveta.

12.03.2015 07:00
Hra o tróny Foto:
Piata séria seriálu Hra o tróny bude mať premiéru narazv 170 krajinách sveta.
debata

Oznámila to americká spoločnosť HBO, ktorá seriál produkuje. Všetkých desať dielov nadchádzajúcej sezóny dobrodružnej fantasy ságy, ktorá získala Zlatý glóbus a niekoľko cien Emmy, sa bude vysielať súčasne po celom svete.

„Týždeň čo týždeň tak budeme súčasťou celosvetovej televíznej udalosti, ktorá nemá v histórii HBO obdoby,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení. „Sme skutočne nadšení, že sa nás naši medzinárodní partneri rozhodli podporiť v nápade sprostredkovať najobľúbenejší televízny seriál v histórii HBO všetkým divákom z celého sveta súčasne,“ uviedol prezident programového oddelenia HBO Michael Lombardo.

Hra o tróny sa podľa stanice HBO stala najsledovanejším seriálom v jej histórii. Vlani bol seriál podľa nej tiež najvyhľadávanejším televíznym reláciou na Googli a najdiskutovanejším seriálom na Facebooku v Spojených štátoch.

Výpravný seriál Hra o tróny vznikol na motívy bestsellerovej fantasy ságy George RR Martina. Rozpráva epický príbeh o pokrytectve a zrade, ušľachtilosti a cti, dobývaní a triumfe, ktorý sa odohráva v mýtickej ríši, kde letá a zimy trvajú celé roky a túžba po moci je večná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #piata séria #HBO #seriálová premiéra