O Angele Merkelovej nakrútia film

Životný príbeh jednej zo súčasných najvplyvnejších žien sveta, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, sa onedlho dostane na filmové plátno. Snímka pripravovaná v medzinárodnej koprodukcii by sa v kinách mala objaviť vo volebnom roku 2017. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na obchodného riaditeľa produkčnej spoločnosti AVE Walida Nakschbandiho.

19.03.2015 07:00
Angela Merkelová Foto: ,
Snímka o Angele Merkelovej by sa mala objaviť v kinách v roku 2017.
debata

Nakschbandi zatiaľ veľa podrobností o filme neprezradil. Komu pripadne stvárnenie hlavnej postavy, je podľa neho ešte otvorené. Obsadenie rolí by malo byť medzinárodné, rozhodnúť sa o ňom má už na jeseň.

Na scenári k filmu pracuje Dirk Kurbjuweit z vplyvného týždenníka Der Spiegel. Podľa presvedčenia Nakschbandiho je to „človek, ktorý veľmi dobre pozná nemeckú politickú scénu“. Dobre pozná aj kancelárku a v rokoch 2009 a 2014 jej už venoval dve knihy – Angela Merkelová a Bez alternatívy. „Sledujem politickú dráhu Merkelovej už niekoľko rokov, kriticky, ale vždy som ňou očarený,“ hovorí Kurbjuweit. „Je to najzaujímavejšia politička našej doby,“ tvrdí o 60-ročnej kancelárke. Angela Merkelová, dcéra luteránskeho pastora, sa nemeckou kancelárkou prvýkrát stala v roku 2005 ako vôbec prvá žena. Podľa agentúry AFP sa očakáva, že o dva roky sa o post bude uchádzať znova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životopis #film #Angela Merkelová #Dirk Kurbjuweit