Novinky v kinách: Rozprávka Sedem zhavranelých bratov a Divoká dvojka

Od štvrtka 28. mája sa budú premietať v slovenských kinách filmové novinky, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

27.05.2015 16:00
Martha Issová Foto:
Martha Issová v rozprávke Sedem zhavranelých bratov.
debata

Sedem zhavranelých bratov

Bolo raz jedno kráľovstvo, o ktorom by sa dalo rozprávať. A tiež kráľovská rodina, o ktorej by sa dalo všeličo povedať. Samozrejme tu bola čarodejnica, ktorá bývala v lese a tá len bola zaujímavá. Tiež tu bola dedina a v nej veľa ďalších ľudí a osudov. Tých príbehov by mohlo byť tisíc, ale náš príbeh je o slovách, ktoré môžu byť silnejšie než meč, jedovatejšie než hadie pohryznutie, ale tiež cennejšie než zlato a drahokamy. Je o slovách, ktoré je potrebné vysloviť opatrne, ako pekár kladie nakysnuté bochníky do pece…

Samba

Samba sa pred desiatimi rokmi presťahoval zo Senegalu do Francúzska a odvtedy vyskúšal najrôznejšie podradné zamestnania. Alice je vrcholová manažérka, ktorá trpí syndrómom vyhorenia. Obaja sa usilujú vymaniť zo svojho bezvýchodiskového života. Samba je ochotný urobiť čokoľvek, aby získal pracovné povolenie, kým Alice sa pokúša dostať svoj život späť do vychodených koľají, až kým ich osud nezvedie dokopy.

Divoká dvojka

Reese Witherspoon (vpravo) a  Sofia Vergara vo... Foto: Warner Bros
Box Office Reese Witherspoon (vpravo) a Sofia Vergara vo filme Divoká dvojka.

Reese Witherspoon hrá v tejto akčnej komédii vzornú a snaživý policajtku, ktorej zveria do ochrany kľúčového svedka v súdnom procese s vplyvným mafiánskym bossom. Svedok je vlastne ona – sexi manželka miestneho drogového dealera (Sofía Vergara). Keď sa o túto dvojicu začnú intenzívne zaujímať najatí zabijaci a skorumpovaní policajti, neostáva im nič iné, len sa vydať na útek naprieč celým Texasom.

San Andreas

Potom, čo o sebe dá vedieť neslávne známy tektonicky zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej škály, vydávajú sa pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s ktorou už dlhšiu dobu nežije na cestu z Los Angeles do San Francisca zachrániť svoju jedinú dcéru. Ale ich zložitá cesta na sever je len začiatok. A keď si už myslia, že to najhoršie majú za sebou, tak veľká dráma sa len začne.

Kôň na balkóne

Príbeh Miku s Aspergerovým syndrómom, čo je mierna forma autizmu. Mika miluje matematiku, nevie klamať, nerozumie detským vtipom a každý deň musí mať obed presne o 14.17. Jeho slobodná matka Lara tvrdo pracuje, ale našťastie sa môže vždy spoľahnúť na Hedi, pôvabnú starú paniu v susedstve, ktorá je pre Miku ako vlastná babička. Mika je prísne kontrolovaný, no jeho život sa obráti hore nohami, keď jednej zimnej noci začuje na balkóne konské erdžanie. Čo robí kôň na susednom balkóne?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kino #novinky