Filmové novinky: Špión, Stále spolu aj Hurá na futbal

Od štvrtka 4. júna sa v slovenkých kinách budú premietať filmy, ktoré do kín prinesú strach, napätie, ale aj humor a animované odľahčenie.

03.06.2015 17:04
Hurá na futbal Foto:
Snímka z animovanej komédie Hurá na futbal.
debata

Špión

Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zamestnankyňou najväčšej špionážnej organizácie na svete, teda CIA, čo znie veľmi zaujímavo. V skutočnosti má však veľmi nenáročnú, kľudnú a miestami až nudnú prácu. Je totiž analytičkou, ktorá len veľmi zriedkavo opustí svoj stôl s počítačom, vďaka ktorému slúži ako oči a uši špičkovému agentovi Bradleymu Fineaovi (Jude Law). Títo dvaja spolu tvoria perfektný tím. Bradley špionážne misie zvláda bez toho, aby sa mu pohol čo i len vlas. A Susan v kancelárii zatiaľ túži po jeho srdci.

Jedného dňa sa však všetko zmení. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcéra nedávno zosnulého obchodníka so zbraňami, totiž dostala neobvyklé dedičstvo v podobe malej jadrovej bomby. Dostačujúcu na zničenie jedného väčšieho mesta. Plánuje ju predať teroristom. Aby toho nebolo málo, Bradley CIA, a teda aj Susan nedobrovoľne opustí.

Ďalší špičkový agent Rick Ford (Jason Statham) je nepoužiteľný, pretože jeho totožnosť bola prezradená. A tak padne návrh, že najmenej nápadnou osobou, ktorá môže preniknúť do sveta obchodníkov so zbraňami a zabrániť tak globálnej katastrofe je Susan.

Viac o filme

Dieťa 44

Lev Demidov je vojnový hrdina, jeho svedomitá práca pre sovietsku tajnú políciu mu zaistila postavenie, dobré bývanie pre seba i pre rodičov a krásnu ženu. Nikto si ale nemôže byť ničím istý, Demidov odmietne udať svoju ženu a je štátnou mocou zo dňa na deň degradovaný a poslaný do vyhnanstva.

Tu narazí na vraždu, ktorá sa podobá inému prípadu, označeného za nehodu. S kariérou a životom totálne začne hľadať sériového vraha. Však vo stalinistickom Sovietskom zväze v 50. rokoch niečo ako vražda oficiálne neexistuje, musí preto pátrať na vlastnú päsť a tajne proti vôli režimu. Ako vyšetrovanie pokračuje, rozsah rituálnych vrážd dostáva strašné rozmery. Hoci akákoľvek pomoc hrozí zatknutím, získa nečakaného spojenca. Slučka sa postupne uťahuje ako okolo vraha, tak okolo hlavných hrdinov.

Stále spolu

Stále spolu je silný dokumentárny príbeh rodiny, ktorá sa rozhodla žiť inak ako väčšina. Radšej sa spoliehajú na svoje vlastné zdroje, než by mali svoju slobodu obetovať civilizácii. Je príbehom ľudí, pre ktorých láska a náklonnosť znamená viac ako materiálne zabezpečenie. V čase konzumu a komfortu sa rozhodli pre opačný smer. Je ich prístup utópiou, ktorá hraničí s masochizmom alebo správna cesta ako žiť? Čo si o tom myslia ich deti? Aký je život s mužom, ktorý použil vlastnú rodinu na jeho experiment o živote?

Viac o filme Stále spolu

Insidious: Kapitola 3

Parapsychologička Elise Rainier žije sama v ústraní, keď ju jedného dňa vyhľadá mladučká Quinn s prosbou o pomoc. Prenasleduje ju démon, ktorý postupne požiera jej telo i dušu. Elise stojí pred zásadným rozhodnutím. Už nikdy nechcela otvoriť bránu do sveta mŕtvych, no tentokrát od nej závisí príliš veľa životov. Kapitola 3 nenadväzuje na príbeh predošlých dvoch častí, ale je úvodom celej série a dejovo samostatným filmom. Debutujúci režisér Leigh Whannell má za sebou úspešnú scenáristickú kariéru. Je autorom scenára oboch predošlých častí Insidious, hororovej série Saw a ďalších filmov z dielne režiséra Jamesa Wana.

Herecké obsadenie

Hurá na futbal

Amadeo žije v malom meste. Pracuje v bare a hrá stolný futbal lepšie ako ktokoľvek iný. Miluje Lauru, ale ona o tom nevie. Jeho jednoduchá rutinná práca sa rúca, keď sa do ich mestečka vracia Ace, v súčasnosti najlepší futbalista na svete a chce sa pomstiť za jedinú porážku, ktorú kedy utrpel.

Amadeov bar, stolný futbal a dokonca i duša sú zničené. V tom objaví niečo magické: hráči z jeho milovaného stolného futbalu začali rozprávať… a veľa! Spoločne sa vydajú na cestu plnú dobrodružstva pre záchranu Laury a ich mesta. Počas cesty sa z nich stane pravý tím. Hurá na futbal je nový španielsky animák pre celú rodinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #kino #Šión #Hurá na futbal #Insidious: Kapitola3 #Stále spolu