Filmové novinky: Dior a ja, Jurský svet aj Temné miesta

Od štvrtka 11. júna sa v slovenských kinách budú premietať filmy, ktoré do kín prinesú strach, módu aj humor zamilovaných.

11.06.2015 08:41
Charlize Theron Foto:
Charlize Theron vo filme Temné miesto.
debata

Vincentov svet

Film Vincentov svet je dlho očakávaná adaptácia oceňovaného seriálu HBO na veľkom plátne. Zažiaria v nej pôvodní herci zo seriálu – Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara a Jeremy Piven. Filmová hviezda Vincent Chase, spolu so svojimi kamošmi Ericom, Turtleom a Johnnym, sú späť. Späť v biznise so super agentom, z ktorého sa vykľuje vedúci štúdia Arim Goldom. Hoci sa niektoré ich priority zmenili, puto medzi nimi ostalo stále silné. Spoločne budú musieť zvládnuť nestály a často náročný svet Hollywoodu.

Jurský svet

Pred dvadsiatimi dvoma rokmi tragicky skončil sen excentrického milionára Johna Hammonda, ktorý chcel na odľahlom ostrove z dinosaurej DNA vytvoriť Jurský park so živými exponátmi. Od tej doby sa toho veľa zmenilo, park ide na plné obrátky, ročne ním prejdú milióny nadšených návštevníkov, ktorí sledujú v akcii desiatky „vyhynutých“ živočíchov. Lenže vedenie parku neustále hľadá nové spôsoby, ako túto jedinečnú atrakciu ešte viac zatraktívniť. A v tej chvíľu prídu komplikácie.

Dior a ja

Francúzska celovečerná dokumentárna snímka Dior a ja otvára divákom dvere do mýtami opradeného sveta módneho domu Christian Dior. Nový umelecký riaditeľ Raf Simons práve pripravuje svoju úplne prvú kolekciu haute couture, s ktorou musí celý svet presvedčiť o svojej vízii a vyrovnať sa s odkazom slávneho zakladateľa značky. Na jej prípravu má len 8 týždňov.

Ostrov lásky

Grebo a jeho tehotná žena Liliane sa rozhodnú stráviť pokojnú dovolenku v obľúbenom letovisku na Jadrane. Najprv ide všetko ako po masle. Ideálne počasie, ideálne prostredie, ideálny čas pre letné radovánky. Práve vo chvíli, keď sa zdá byť všetko v úplnej harmónii, sa na scéne objaví zabudnutá minulosť v podobe charizmatickej a tajomnej Flory. Jej zjavenie znamená pre manželstvo Greba a Liliane tvrdú skúšku. Tomu, čo bolo, človek neutečie ani na Ostrove lásky.

Temné miesta

Sedemročná Libby Day prežila ako jediná brutálne vyvraždenie svojej rodiny. Matka a sestry boli zmasakrované počas rituálneho satanského obradu priamo pred jej očami. Za strašný zločin bol na základe Libbyinho svedectva odsúdený na doživotie jej brat Ben. O 25 rokov neskôr: Na Libby sa obráti spolok Kill Club, ktorý prešetruje známe zločiny. Núti ju prehodnotiť udalosti onej noci a znovu otvoriť kapitolu života, ku ktorej sa už nikdy nechcela vrátiť. Na povrch vychádzajú skutočnosti, ktoré vnášajú do jej pôvodnej výpovede trhliny.

Odobrať z priateľov

Laura Barns bola obyčajná stredoškoláčka, pokiaľ sa na internete neobjavilo video, ktoré do nechutných detailov prezentovalo, ako sa opila na jednom večierku. Predtým všetkými obletovaná kráska verejnú potupu nezniesla a spáchala samovraždu. V deň výročia jej smrti sa partia jej spolužiakov „stretne“ na videochate, kde riešia obvyklé teenegerské problémy, pokiaľ sa do ich skupiny nenabúra užívateľ s prezývkou Billie227. Okrem toho, že ho nejde zo súkromnej diskusie vyhodiť, je na tomto užívateľovi zvláštne, že sa zaujíma, kto nahral na internet to nelichotivé video. A potom sa do diskusie zapojí aj ich mŕtva spolužiačka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jurský svet #Temné miesta #filmové novinky #Dior a ja #Odobrať z priateľov