Filmové novinky: LokalFilmis aj Temné miesta

Od štvrtka 18. júna prichádza do slovenských kín premiéra animovaného celovečerného filmu LokalFilmis. Okrem ostrého humoru prinesú premiérové snímky do kín aj napätie a drámu.

17.06.2015 16:05
Lokalfilmis, Jakub kroner Foto:
Film Jakuba Kronera Lokalfilmis sa bude premietať v kinách od štvrtka 18. júna.
debata

LokalFilmis

Staré cigánske proroctvo predpovedá príchod mesiáša z rómskej osady, ktorý zmení svet. Narodí sa Rytmaus a postupne sa z neho stane najznámejší rapper v Európe. Rytmaus sa rozhodne kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky. Proti nemu sa vo voľbách postaví Pišta Lakatoš. Zo Slovenska sa vďaka predaju čistej pitnej vody stáva svetová veľmoc, ktorá spolurozhoduje o budúcnosti ľudstva s najväčšími mocnosťami ako je USA, Rusko či EU. Do hry o planétu sa zamieša aj diabol Moloch…

Temné miesta

Sedemročná Libby Day (Charlize Theron) prežila ako jediná brutálne vyvraždenie svojej rodiny. Matka a sestry boli zmasakrované počas rituálneho satanského obradu priamo pred jej očami. Za strašný zločin bol na základe Libbyinho svedectva odsúdený na doživotie jej brat Ben. O 25 rokov neskôr. Na Libby sa obráti spolok Kill Club, ktorý prešetruje známe zločiny. Núti ju prehodnotiť udalosti onej noci a znovu otvoriť kapitolu života, ku ktorej sa už nikdy nechcela vrátiť. Na povrch vychádzajú skutočnosti, ktoré vnášajú do jej pôvodnej výpovede trhliny. Libby začína pochybovať o tom, čo ako dieťa videla. Otvára hlboko pochované spomienky na tragickú minulosť.

Mysteriózny thriller Temné miesta je adaptáciou knižného bestselleru slávnej spisovateľky Gillian Flynn. Tou prvou bola rafinovaná kriminálna dráma, ktorú poznáme pod názvom Stratené dievča (GONE GIRL).

Herecké obsadenie

Odobrať z priateľov

Zosmiešniť človeka uverejnením jeho nelichotivej fotografie či chúlostivého videa na internet Vás môže stáť život. To je v kocke príbeh hororu Odobrať z priateľov, ktorý sa volá ako jedna nepopulárna možnosť na najobľúbenejšej sociálnej sieti na svete. Nezvyčajný názov je na mieste, pretože tento veľmi originálny film, ktorý sa stal pre online generáciu doslova senzáciou, sa celý odohráva na internete.

Herecké obsadenie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kino #Temné miesta #filmové novinky #Odobrať z priateľov #Lokalfilmis #permiéry