Začala sa druhá séria Temného prípadu, reakcie sú skôr vlažné

Televízna spoločnosť HBO na televízne obrazovky uviedla prvý diel druhej série detektívneho seriálu Temný prípad.

23.06.2015 11:07
Colin Farrell Foto:
Herec Colin Farrell stvárňuje jednu z hlavných úloh druhej série seriálu Temný prípad.
debata

Reakcie sú zatiaľ prekvapivo vlažné, uviedol denník The Washington Post. Druhej sérii chýba vzrušenie a spád, zápletka je príliš komplikovaná, uvádza denník príklady nedostatkov.

Spoločnosť HBO v Spojených štátoch uviedla nový diel seriálu s Rachel McAdamsovou, Taylorom Kitschom, Vinceom Vaughnom a Colinom Farrellom v nedeľu večer. V Európe sa začala druhá séria vysielať v pondelok večer a vidieť ju mohli aj slovenskí a českí diváci.

Aj keď premiéra vyvolala aj pozitívne reakcie, časopis The Week Magazine napísal, že „Druhá séria Temného prípadu je chmúrne, smiešne zlyhanie“.

Prvú sériu vychvaľovali a mnohí označovali za priekopnícka. V hlavných úlohách detektívov, ktorí mnoho rokov prenasledujú sériového vraha v Louisiane, sa zaskveli Matthew McConaughey a Woody Harrelson. Tí sa v druhej sérii ocitli už len v úlohách výkonných producentov.

Aj na prvej sérii však niektorí kritici našli chyby. Problémy mali napríklad s neprirodzenými dialógmi alebo s predvádzaným neúctivým zaobchádzaním so ženami. Počas iba ôsmich epizód prvej rady ale ešte tieto nedostatky nestačili ísť divákom „na nervy“, poznamenal The Washington Post.

Teraz sú vraj mnohí kritici sklamaní tým, že tvorcovia túto kritiku nielenže ignorovali, ale niektoré negatívne aspekty sa vrátili v plnej sile.

debata chyba
Viac na túto tému: #reakcia #Temný prípad #HBO #druhá séria #vlažné