Televízne tipy Pravdy: Hriešne noci aj Vinnetou a Old Firehand

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (25.6. - 2.7.). Vybrala ich pre vás Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

25.06.2015 16:09
Herečka Marie Versini a Pierre Brice vo filme... Foto:
Herečka Marie Versini a Pierre Brice vo filme Vinnetou a Old Firehand.
debata

Štvrtok 25. 6.

Hystéria, Film+, 19.00

Ženy sa asi potešili, keď im vymysleli ihlu alebo panvicu. Vynález vibrátora je síce z inej oblasti, ale tiež sa gazdinkám zíde. Nie je známe, že by sa niečo podobné objavilo v archeologických nálezoch. Je to ozaj prevratný vynález. Hoci je divák už na všeličo zvyknutý, film o vibrátore ho možno prekvapí a manželia ho zakážu manželkám pozerať. Je to však vkusná anglická komédia, uvádzaná ako "pravdivý príbeh objavu prvého vibrátora na vedecké účely“. Takže – ide o vedu!

Hriešne noci, HBO, 20.00

Film z roku 1997 je inšpirovaný skutočným príbehom pornoherca Johna Holmesa. Mládenec je veľmi urastený, pekný, a tak má všetky predpoklady v špecifickej oblasti preraziť. Prijme umelecké meno Dirk Digger a stáva sa chránencom istého režiséra a jeho milenky (Burt Reynolds a Julianne Mooreová). Darí sa mu, podlieha všetkým nástrahám popularity a z výšky padá – totálne zničený – na dno. Tak, tak…

Kompletný štvrtkový televízny program

Piatok 26. 6.

Vinnetou a Old Firehand, ČT1, 15.55

Bola som zvedavá, kto je Old Firehand a dočítala som sa, že to je zálesák, slávny lovec, veľmi šikovný strelec a vôbec udatný muž. Spolu s Vinnetouom bráni mestečko pri mexických hraniciach, kde žije – on to však netuší – jeho láska a ich syn. Najviac sa mi páči, že jeho parťák Tom sa šialene zamiluje do Nšo-či. Je to nemecký dobrodružný film z roku 1966 vhodný pre mužov (boje) aj ženy (láska).

VIVA KONZERVA!, Dvojka, 20.00

Toto musíte vidieť a počuť! Každý nemôže byť na živom koncerte, ale pri obrazovke áno. Organizátori nachystali na festivale Viva Musica! Rôzne prekvapenia a jedným z nich je aj koncert k výročiu založenia bratislavského konzervatória. Už názov Viva konzerva! svedčí o tom, že nepôjde o žiadne "konzervy“!

Gulliverove cesty, Prima family, 20.15

Variácie na Gullivera sú obľúbené. V dobrodružnej komédii USA z roku 2010 je klasický príbeh prenesený do súčasnosti, ale nebojte sa, liliputáni zostávajú. Dostane sa k nim Lemuel Gulliver, chlapík, ktorý inak triedi listy v redakcii a sníva o tom, že sa stane autorom cestopisov. Jedného dňa sa mu podarí vycestovať a zrazu je vysoký medzi malými. Vždy to však nestačí.

Kompletný piatkový program

Sobota 27. 6.

Milada Horáková – 65 rokov: Neznámi hrdinovia, ČT2, 13.05

Osud Milady Horákovej človeka vždy nanovo zasiahne: Kultivovaná dáma, ktorá bola nevinne popravená v roku 1950. Ako to je možné? Nezodpovedateľnú otázku skúmajú rôzne umelecké a dokumentárne diela. Keď sa stala táto justičná vražda, právnička Horáková mala iba 48 rokov!

Veľký príbeh Paríža, Dvojka, 20.00

Hodinový francúzsky dokumentárny film o Paríži z roku 2012. To je ako malý výlet! Najmä pred skutočným výletom do Francúzska sa hodí.

Podnájomníčka, Cinemax, 20.15

Toto môže byť naozaj dobrá komédia: Mathias prichádza z New Yorku do Paríža, aby predal dom, ktorý zdedil po svojom zosnulom otcovi. V dome však býva rázna dáma s dcérou. A tie sa len tak nedajú. Americko-francúzske prekáračky bývajú vtipné. Francúzky obyčajne víťazia šarmom, ale aj drzosťou. Skôr sa pohne domom ako nimi.

Stepujúca stonožka, ČT1, 21.30

Názov filmu je vlastne tajné heslo závažnej zlodejskej akcie. Ide však o dobrú vec, kradne sa, aby Nemci neodviezli vzácnu sochu. Francúzsku vojnovú komédiu z roku 1977 uvádza slogan: "Venuša v debne, nahý muž v záhrade a Nemci, kam sa pozrieš.“ Vojna bola tak dávno, že sa dá na nej zasmiať. Možno smiech odstraší aj tie hroziace.

Kompletný sobotný program

Nedeľa 28. 6.

Lotrando a Zubejda, ČT1, 20.00

Asi aby televízni tvorcovia rozbujdošených divákov na konci týždňa upokojili, dávajú rozprávky v hlavnom vysielacom čase. Teraz to bude Lotrando a Zubejda, príbeh, ktorý na motívy rozprávok Karla Čapka napísal Zdeněk Svěrák. Také malé letné Vianoce.

Knoflíkáři, ČT2, 22.05

Petr Zelenka natočil film s atmosférou. Je to niekoľko poviedok o čudákoch a zvláštnostiach. A o tom, ako všetko so všetkým súvisí. V českej čiernej komédii z roku 1997 hrali, dnes už zosnulí, herci Vladimír Dlouhý, Jiří Kodet, Bořivoj Navrátil. Aj vďaka ich naozaj dramatickému talentu je film dobrý a má tú zvláštnu atmosféru.

Kompletný nedeľný program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízny program #hystéria #tipy Pravdy #Hriešne noci #Veľký príbeh Paríža