Morricone napíše hudbu pre Tarantina

"Nechcel by som s ním spolupracovať už na ničom," povedal o spolupráci s Tarantinom v roku 2013 Ennio Morricone. Taliansky skladateľ vtedy Quentinovi Tarantinovi vyčítal, že mu nevie dať na tvorbu potrebný čas, a preto s ním radšej nebude spolupracovať. Dnes je však všetko inak a taliansky skladateľ podľa režisérových slov napíše hudbu pre jeho pripravovaný spaghetti western The Hateful Eight.

13.07.2015 16:04
Ennio Morricone, Quentin Tarantino, Foto: ,
Ennio Morricone odovzdal ocenenie za celoživotné dielo Quentinovi Tarantinovi na Rímskom filmovom festivale v roku 2013.
debata (1)

Quentin Tarantino využil Morriconeho hudbu už vo filmoch Kill Bill (2003, 2004), Divoký Django (2012) a Nehanební bastardi (2009), vtedy však skladateľ nepísal hudbu pre konkrétne filmy, ale režisér si vybral z materiálu, ktorý mal hotový. Aj preto Morricone v rozhovore pre Pravdu začiatkom roka povedal, že s Tarantinom nikdy nespolupracoval.

„On len zobral moje existujúce skladby a aplikoval ich do svojich filmov, tak to bolo vždy. Naposledy ma však oslovil, aby som preňho niečo zložil, nakrúca totiž teraz nový film. Súhlasil som a dohodli sme si telefonický rozhovor, k tomu však nikdy nedošlo, pretože bol zaneprázdnený hercami. Medzitým som mu poslal jednu moju staršiu skladbu, ktorá by sa pre film perfektne hodila, ale netuším, či ju použije. Vo februári vyrážam na turné a nebudem mať čas zložiť preňho niečo nové,“ uviedol vtedy skeptický skladateľ, ktorý dal svetu slávne melódie k filmom ako Vtedy na Západe (1968) či Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vďaka Tarantinovmu filmu The Hateful Eight sa Morricone vracia po štyridsiatich rokoch k tvorbe westernovej hudby.

Novinka The Hateful Eight sa dostane do amerických kín 25. decembra v limitovanej distribúcii, pričom ju budú premietať zo 70-milimetrového filmu. Do širšej digitálnej distribúcie ju potom uvedú 8. januára. Dátum slovenskej premiéry zatiaľ nie je známy. V snímke sa predstaví Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Michael Madsen či Channing Tatum.

Slovenskí fanúšikovia si budú môcť vychutnať majstrovstvo Ennia Morriconeho už 19. januára, keď by sa mal predstaviť Bratislave koncertom v rámci svojho turné s názvom 60 Years Of Music.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Quentin Tarantino #Ennio Morricone #western #The Hateful Eight #filmová hudba