Na bielej listine Ukrajiny sú George Clooney aj Jared Leto

Po tom, čo minulý týždeň rozhodla ukrajinská tajná služba SBU o päťročnom zákaze vstupu na Ukrajinu pre herca Gérarda Depardieuho, vytvorila Ukrajina, podľa informácií The Hollywood Reporter, aj bielu listinu umelcov, ktorí sú naopak v krajine vítaní.

03.08.2015 15:55
George Clooney Foto: ,
Herec George Clooney.
debata (30)

Na bielu listinu sa dostali osobnosti vďaka svojmu postoju a „maximálnu podporu“ Ukrajiny. Na bielom zozname figurujú mená ako Tim Roth, George Clooney, Jared Leto, Milla Jovovich, Arnold Schwarzenegger, ale aj režiséri Wim Wenders a Pedro Almodovar. Úplným opakom je práve Gérard Depardieu, ktorý si zákaz vyslúžil za protiukrajinské výroky a podporu ruskej anexie na Kryme. Ukrajinský minister kultúry Viačeslav Kirilenko však prisľúbil, že Depardieuho filmy v krajine zakázané nebudú.

Kirilenko pripustil, že existuje zoznam 117 ľudí, ktorí sa dostali v januári na čiernu listinu, pričom skupina mimovládnych spolkov požadovala, aby bolo podobne potrestaných až 500 zahraničných umelcov, ktorí sa vyslovili proti Ukrajine. Na čiernej listine sa má nachádzať aj srbský režisér Emir Kusturica, americký filmár Oliver Stone či akčný hrdina Steven Seagal.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney #Gérard Depardieu #Jared Leto #Ukrajina #biela listina