Filmové premiéry: Do kín prichádza nový Guy Ritchie aj Fantastická štvorka

Do slovenských kín prinesú od štvrtka 13. augusta premiérové filmy napätie, akciu, ale aj humor. Očakávanú premiéru bude mať aj nová snímka režiséra Guya Ritchieho.

12.08.2015 16:02
Alicia Vikander, Armie Hammer, Henry Cavill v... Foto:
Alicia Vikander, Armie Hammer, Henry Cavill v novinke Guya Ritchieho Krycie meno U.N.C.L.E.
debata

Krycie meno U.N.C.L.E.

Opäť sa stretávame s dvomi špičkovými agentmi organizácie U.N.C.L.E (United Network Command for Law Enforcement). Američan Napoleon Solo (Henry Cavill) a Rus Illya Kuryakin (Armie Hammer) bojujú proti všetkým zločincom, ktorí ohrozujú svet. Príbeh sa odohráva na počiatku šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia, na vrchole studenej vojny. Agent CIA Solo a agent KGB Kuryakin bojujú proti záhadnej zločineckej organizácii, ktorá si podmaňuje svet prostredníctvom šírenia jadrových zbraní a rôznych moderných technológií. Kľúčom ku nájdeniu hlavných vinníkov je dcéra nemeckého vedca. Začína súboj s časom, aby sa zabránilo celolosvetovej katastrofe.

Herecké obsadenie

Fantastická štvorka

Počas neúspešného pokusu o teleportáciu získajú štyria vedci super schopnosti, ktoré sa im hodia počas súboja s tyranom, ktorý sa pokúša ovládnuť svet.

Herecké obsadenie

Barbie Rock 'n Royals

Muzikálová rozprávka pracuje s obľúbeným motívom zámeny dvoch úplne odlišných charakterov. Jednou z aktérok kardinálneho nedorozumenia sa stane krehká princezná Courtney (Barbie), ktorá pôvodne mierila na letný prípravný tábor pre dievčatá s modrou krvou, miesto toho sa však ocitla na kempe pre rockerov. Tam nahradila drsnú speváčku Eriku, ktorú vlastná nedochvíľnosť poslala… áno, tušíte správne… medzi princezné.

Obe dievčatá majú pochopiteľne od začiatku problémy splynúť s davom, postupne si ale objavovanie nových svetov začnú užívať a skvelo sa pri tom bavia. Táto idylka však trvá len do chvíle, keď sa na povrch dostane to, čo doposiaľ bolo len pod povrchom- obom táborom hrozí riadená likvidácia. Do čela boja sa postavia práve Courtney a Erika. Aj keď sú obe z iného cesta, nejdú spoločnú silu a reč v hudobnom finále, ktoré nie len im zmení život.

V hlave

Obdobie dospievania môže byť veľmi komplikované. Riley, která je vytrhnutá zo svojho starého života na americkom Stredozápade potom, ako sa jej otec musí kvôli novej práci presťahovať do San Francisca, nie je žiadnou výnimkou. Rovnako ako my všetci, aj Riley je zmietaná svojimi emóciami ? Eufóriou, Strachom, Hnevom, Nechutenstvom a Depresiou. Všetky tieto emócie spoločne nažívajú v tzv. Riadiacom centre v mozgu, odkiaľ jej pomáhajú vysporiadať sa s nástrahami bežných dní.

V čase keď sa Riley snaží vyrovnať so zmenou, ktorú jej prináša presťahovanie sa na nové miesto, prepukne v Riadiacom centre zmätok. A hoci sa Eufória, ako Rileyina dominantná emócia snaží zachovať pozitívne myslenie, objavujú sa medzi jednotlivými pocitmi nezhody v tom, ako sa najlepšie vysporiadať so životnou zmenou, novým domovom a školou.Či sa už jednalo o dobrodružný balónový let vysoko v oblakoch, alebo o veľkomesto plné príšeriek, oskarový režisér Pete Docter sa vždy snažil zaviesť divákov na neobyčajné a nápadité miesta. V najnovšom prírastku do kolekcie Pixaroviek sa prenesieme na jedno z najpozoruhod­nejších miest vôbec – priamo do ľudského mozgu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fantastická štvorka #V hlave #Barbie Rock 'n Royals