Televízne tipy Pravdy: Muži, ktorí nenávidia ženy aj klasika Kulový blesk

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (13.8. - 20.8.). Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

13.08.2015 16:20
Daniel Craig Foto:
Daniel Craig vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy (2011).
debata

Sobota 15. 8.

Marína Kráľovičová 70 rokov na divadelných doskách: Inkognito, Dvojka, 17.05

Skvelá herečka je aj v 88 rokoch vo skvelej forme. Dvojka na jej počesť vytiahla z archívu tv inscenáciu Palárikovho Inkognita od režiséra Miloša Pietora z roku 1978. Okrem Maríny tu hrá celá plejáda výborných hercov: Zdena Studenková, Marián Zednikovič, Jozef Adamovič, Zuzana Kronerová, Marián Labuda st. či Dušan Blaškovič…

Krídelko alebo stehienko?, ČT1, 21.55

Nestarnúca francúzska komédia s Louisom de Funes, ktorej sa nenabažím ani po rokoch. A ktosi z divákov film opísal lapidárnou skratkou: „Michelin vs McDonald, Funes vs moja bránica. Oba zápasy sa skončili drvivým víťazstvom domáceho tímu.“ Funes natáčal tento film po infarkte, no v úlohe „rozmazleného kmeta“ je pre mňa božský.

Muži, ktorí nenávidia ženy, JOJ, 23.00

A po kulinárskych témach čosi výrazne temnejšie. Priaznivci Milénia Stiega Larssona a temných švédskych detektívok si prídu na svoje – aj keď tentoraz nejde o severský originál, ale americký remake. Popri švédskej hviezde Stellanovi Skarsgardovi hlavné úlohy dostali Daniel Craig a Rooney Mara.

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 16. 8.

Bohovia sa museli zblázniť, Prima family, 20.15

Ďalšia starina, ktorú však milujem. Pamätáte sa na príbeh z roku 1980 – na křovákov, ktorým zmení život jedna fľaška od Coca-Coly? Presne sa stotožňujem s hodnotením cinefila Enšpígla z portálu csfd.cz, podľa ktorého je v tomto filme humoru viac ako úradníkov v Európskej únii a africká fauna a flóra bola dokonale využitá „v prospech grande legrande“.

Rebelové, ČT1, 21.15

Z muzikálu Filipa Renča so sestrami Norisovými, Betkou Stankovou, Ľubošom Kostelným či Tomášom Hanákom sa už stala klasika. Nezdá sa to, ale film má už 14 rokov. Toto leto je horúce, ale dej filmu sa odohrával v ešte horúcejšom lete roku 1968.

Ve stínu, Nova, 21.15

Alebo dáte v horúčavách prednosť radšej tieňu? V zaujímavom českom krimitrileri Davida Ondříčka (autor iného skvelého filmu Samotári) ide o temné 50. roky a menovú reformu. Soňa Norisová tu hrá manželku hlavnej postavy v podaní Ivana Trojana.

Pondelok 17. 8.

Nájdite mi hrdinu (1), HBO, 20.00

Stanica HBO vždy prichádza so sľubnými novinkami, preto určite dám šancu aj novej šesťdielnej minisérii o mladom starostovi stredne veľkého mesta Yonkers v štáte New York. Ten sa snaží vyhovieť federálnemu príkazu postaviť nízkorozpočtové byty v bielych stredostavovských štvrtiach, čo v meste rozpúta vojnu poháňanú rasizmom, vraždami a politikou.

Kompletný pondelkový televízny program

Utorok 18. 8.

Věra, Dvojka, 20.00

Gymnastka Věra Čáslavská nepochybne hrdinkou je. Jej búrlivý život priblíži dokument Olgy Sommerovej.

Kompletný utorkový televízny program

Streda 19. 8.

Kulový blesk, Prima family, 20.15

A ďalšia nesmrteľná komédia. Spomínate si na najväčšiu akciu v dejinách sťahovania a skvelú brazílsku kávu? Ak nie, zopakujte si komédiu s Rudolfom Hrušínským, Josefom Abrhámom, Danielou Kolářovou a Zdeňkom Svěrákom.

Kompletný stredajší televízny program

Štvrtok 20. 8.

Malý princ, Cinemax, 18.30

Kým jedni v americkom muzikáli z roku 1974 vidia vydarenú adaptáciu Exupéryho diela, iní sa rozčuľujú nad sprznením úžasnej predlohy a „debilnými popevkami“. Myslím, že aspoň chvíľku si ho pozriem.

Kompletný štvrtkový televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #televízny program #televízne tipy