Televízne tipy Pravdy: Lepšie neskoro ako nikdy aj Jean Reno ako Leon

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (3. 9. - 10. 9.). Vybrala ich pre vás Jana Kollárová, redaktorka Pravda magazínu.

03.09.2015 12:00
Lepšie neskoro ako nikdy Foto:
Lepšie neskoro ako nikdy.
debata

Sobota 5. 9.

Leon, Nova Cinema, 21.50

Jean Reno a Natalie Portman vo filme Leon. Foto: NOVA
Jean Reno a Natalie Portman Jean Reno a Natalie Portman vo filme Leon.

Neobyčajný príbeh profesionálneho vraha a mladého dievčaťa. Leon (Jean Reno) je nájomný vrah, človek, ktorého nedokáže pred splnením úlohy nič zastaviť. Do jeho života vstúpi dvanásťročná Mathilda (Natalie Portmanová), ktorej rodinu vyvraždil skorumpovaný policajt. Požiada profesionálneho zabijaka, aby ju naučil zabíjať. Chce pomstiť smrť celej rodiny, a tak začína tvrdý výcvik. Výnimočné herecké spojenie, na ktoré sa nezabúda.

Filmový klub: Veľká žranica, Dvojka, 22.15
Legendárna filmová provokácia je príbehom štyroch úspešných mužov v strednom veku, ktorí sa rozhodnú prejesť až na druhý svet. Marcello je švihácky pilot, Michel prestížny televízny producent, Ugo exkluzívny šéfkuchár a Philippe vysoko postavený sudca. Všetci štyria sa tešia na dlho plánovaný víkend v odľahlej vile, ktorý sa napokon zvrhne na smrteľné holdovanie tonám jedla, pitia a orgiám. V snímke si zahrali Michel Piccoli, Marcello Mastroianni, Philippe Noiret, Ugo Tognazzi a Andréa Ferréolová.

Nedeľa 6. 9.

Ošklivá slečna, Barrandov, 10.45
Je zážitkom pozorovať Československo päťdesiatych a šesťdesiatych rokov. Zmes ilúzie, propagandy a životných príbehov. Ideologický balast totality vo filme ustupuje do pozadia a pred diváka sa dostáva komorná monodráma starej panny a prášilovského defraudanta. Ona zhadzuje masku nudnej puntičkárky, on zisťuje, že z pôvodného flirtu sa stáva láska. Dana Medřická dostala s Karlom Högerom v snímke veľkú hereckú príležitosť, ktorú obaja naplno využili.

Sedem psychopatov, Film+, 20.05
Scenáristovi Martymu (Colin Farrell) chýba inšpirácia. Rozhodne sa ju nájsť u dvoch kamarátov, výstredného a nezamestnaného herca Billyho (Sam Rockwell), nábožensky založeného, a Hansa (Christopher Walken) s pôsobivou kriminálnou dráhou. Ten sa živí kradnutím psov, ktoré za vypísanú odmenu vracia bohatým majiteľom. Postavy v snímke Sedem psychopatov sú gangstri, neľútostní zabijaci, podvodníci. Zároveň v ich vyjadrovaní nad pivom či panákom poznať vysokoškolských študentov.

Lepšie neskoro ako nikdy, Doma, 21.10
Harry Sanborn (Jack Nicholson) je starnúci plejboj, čo si však jeho libido nepripúšťa. Telesná schránka má iný názor a keď ho na rande s novým mladým objavom Marin zradí chrbtica, ošetrovateľka v podobe rozvedenej dramatičky, Marininej matky Ericy (Diane Keatonová), je hneď po ruke. Na svoje prekvapenie sa Harry zamiluje do ženy, ktorá nie je o polstoročie mladšia od neho. Film, ktorý ma pobavil v štyridsiatke a tiež takmer vo veku hlavných hrdinov.

Diablov advokát, Nova Cinema, 22.15

Diablov advokát. Foto: NOVA
Diablov advokát Diablov advokát.

Tentoraz film z top rebríčka mojich obľúbených. Americký filmový thriller odhaľuje diabolské zákulisie právnickej firmy. Ctižiadostivý advokát chce vyhrávať. Aj za cenu toho, že skutočného vinníka oslobodia a on sa ocitne v osídlach diabla. Vynikajúce herecké výkony v ňom podávajú Al Pacino v úlohe majiteľa firmy, Keanu Reeves ako mladý začínajúci právnik a Charlize Theronová v úlohe jeho manželky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy