Televízne tipy Pravdy: Magická hlbočina, Deti aj česká komédia Láska je láska

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (10. 9. - 17. 9.). Vybrala ich pre vás Helena Dvořáková, redaktorka Pravda magazínu.

11.09.2015 11:25
magicka hlbocina, Jean Reno Foto:
Jean Reno vo filme Magická hlbočina Luca Bessona.
debata

Piatok 11. 9.

Kukučka, Markíza, 17.50

Kukučka kladie vajcia do cudzích hniezd a odrátava zostávajúce roky života. Takéto predstavy sľubujú adrenalín. Len aby bol príbeh dostatočne "búrlivý“. Majú to zabezpečiť najmä herci Roman Luknár, Anna Šišková, Alexander Bárta.

13. komnata Milana Kňažka, ČT1, 20.55

Kňažkov  život je zaujímavý a trinástych komnát má teda asi viac. Otvorí sa ako umelec alebo ako politik? V relácii Takí sme boli kedysi spovedal kolegov, ktovie, čo o sebe prizná sám?

Magická hlbočina, Jednotka, 22.25

Luc Besson sa ako režisér aj scenárista vyznal z lásky k moru. Sú tam aj ľudia, ale hlavné je more. Aj divák je pod vodou a neutopí sa. Ak sa ponoríme do filmu, leto pokračuje! Je to ešte magickejšie, lebo kamera dokáže viac než oko. Neplavci môžu sledovať ľúbostný trojuholník (J. Reno, J. Marc Barr, R. Arquette).

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 12.9.

Dobrodružstvo pri obžinkoch, Dvojka, 17.20

Vášáryová, Turzonovová, Mistrík, Dočolomanský, Hlaváček a ďalší milí herci v réžii K. L. Zachara, to je tá stará inscenácia z pamätného roku 1968. Slávne televízne pondelky, slávne slovenské televízne inscenácie! Niektorý divák napísal, že to je ošumelé a prihorlivé predstavenie. Práve tým je však zaujímavé. A v SND hrajú už nové naštudovanie pre tých, ktorí neznášajú návraty.

Láska je láska, ČT1, 21.10

Milujú sa starí aj mladí, dôchodkyňa Libuška dokonca fajčí (liečivú) marihuanu. Hrajú zaujímaví herci (Stašová, Vetchý) a zaľúbencov staršie ročníky (Balzerová a Nárožný). Kto potrebuje povzbudenie k novému vzťahu (alebo k jointu), asi ho v komédii nájde.

Cesta do Indie, ČT1, 23.00

Vzťah Británie a Indie, vzťah nadradených a domorodých. Vo filmoch to býva ideálne. Možno aj vďaka takýmto filmom sa svet posunul k humanite. Vo filme cestuje asi pred sto rokmi solídna Angličanka so synovou snúbenicou za ním do Indie. Cesta im prinesie nové poznanie a city.

Peniaze tých druhých, ČT2, 23.55

Film z bankového prostredia, ale ešte v minulom storočí, takže – všetko bolo inak. Neexistovali virtuálne účty, dokumenty sa skladovali, a to je priestor pre príbeh filmu. V hlavných úlohách Jean-Louis Trintignant a Catherine Deneuvová.

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 13.9.

Spoznáš muža svojich snov, JOJ Cinema, 18.35

Vo filmoch Woodyho Allena sa riešia vzťahy. Ako to dopadne, keď si muž po päťdesiatke (Anthony Hopkins), dovtedy žijúci v pokojnom manželstve, vezme za ženu prostitútku? A ostatní nespokojenci? Nájde si každý napokon lásku svojich snov? Asi to nepôjde, ale ako sa hovorí – dôležitá je cesta, nie cieľ. Spoznávanie, nie spoznanie.  

Deti, Dvojka, 20.15

Príležitosť pozrieť si slovenský film Jara Vojteka, o ktorom sa veľa hovorilo aj písalo. Je z vlaňajška a stvárňuje dramatické situácie v rodinách, napr. autizmus, umieranie. Je o vzťahoch, z ktorých sa nedá ujsť.  

Doktor Martin (3): Na vode, Jednotka, 20.20

Miroslav Donutil hrá v novom seriáli lekára, ktorý celý život operoval a teraz ordinuje v malom beskydskom mestečku. Drsný chirurg Martin si musí zvykať na iné nástroje, ako je skalpel. Láskavé slovo. Úsmev – pôjde mu to? V komediálnom slovensko-českom seriáli hrá aj Milan Kňažko, Emília Vášáryová, ale aj nestorka seriálov Jana Štěpánková.

Líbánky, ČT1. 21.55

Na svadbu a potom na hostinu, v peknom prírodnom prostredí sa priplichtí záhadný muž Jan Benda. Nikto ho nepozná, ale on sa tvári, že k rodine patrí. Ako sa ukáže, nie je síce príbuzný, ale niečo ho s novomanželmi spája. Hřebejkov film má napätie, príjemne strašidelnú atmosféru a nečakané rozuzlenie.

Kompletný nedeľný televízny program

Streda 16.9.

Zimný príbeh, HBO, 20.00

Rozprávka pre dospelých. V romantickom príbehu sa ukladá mozaika scén zo života – a to v priebehu storočia. Glosátori  si pochvaľujú, že nikto za ten čas nezostarol. Žánrovo sa radí k mysterióznym drámam a tam je možné všetko – aj zázraky. Réžiu má oscarový Akiva Goldsman, ktorý napísal aj scenár. Hrá napríklad Colin Farrell, Russell Crowe a Jessica Brown Findlayová. Začína sa dobre – láska na prvý pohľad za dosť zvláštnych okolností.

Kompletný stredajší televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízny program #kukučka #víkend pri telke