Televízne tipy Pravdy: Triler Úplné bezvetrie aj romantika Lovesong

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (15.10. - 22. 10.). Vybrala ich pre vás Helena Dvořáková, redaktorka Pravda magazínu.

15.10.2015 09:02
25404 uplne-bezvetri image 620x349
Úplné bezvetrie, Doma, piatok, 23.40
debata

Štvrtok 15.10.

Verný manžel, Jednotka, 21.10
Významný vydavateľ novín sa má stať nemeckým prezidentom. Jeho manželka, úspešná právnička, však vôbec netúži byť prvou dámou. Ani vydavateľova milenka, stážistka Nina, nie je nadšená: čo ak sa budú musieť rozísť? Veď prezident by mal byť verný manžel – pozri názov filmu – a to sa milenkám nepáči. Bude dráma!

Ro©k podvraťáků, Nova cinema, 21.55
Mladí muzikanti sú bez peňazí, potrebujú nástroje a zrazu sa ponúka riešenie. Lenže – aké! Mafia! Našťastie je to krimikomédia, a tak ide najmä o humor. Hrajú obľúbenci ako Jiří Mádl či Vojta Kotek a to pripomína filmové hity Snowboarďáci či Rafťáci. Veď tejto snímke a ľudovo hovorí Podvraťáci – žáner je teda jasný!

Piatok 16.10.

Kapitál, Dvojka, 22.00
Francúzsky politický thriller z roku 2012 sa odohráva vo vysokých finančných kruhoch v období súčasnej finančnej krízy. Boháč, ktorý má svoj kapitál pod palcom, má veľkú banku, vplyv a vie sa obracať, napokon celkom nepochodí. Kapitál je ako živý partner – zožerie ho. Réžiu má francúzsky režisér gréckeho pôvodu Costa-Gavras. Film objasňuje svet financií a jeho novodobé finesy. Poučné!

Úplné bezvetrie, Doma, 23.40
Oplatí sa byť dobrý? Manželia, ktorí sa zotavujú po smrti malého syna na jachte, priberú na palubu stroskotanca. Austrálsky horor sa takto nevinne začína, ale zo zdanlivého nešťastníka sa vykľuje psychopat, ktorý nepozná zľutovanie. Film je z roku 1988, ale dá sa stále pozerať. Aj kvôli hercom (N. Kidmanová, S. Neil, B. Zane). Navyše – všetko sa odohráva na mori, čo vytvára desivú atmosféru.

Sobota 17.10.

Vášeň muža, Cinemax, 12.55
Mladého Georgea pošle matka za starým otcom Mauríciom, ktorý je uznávaným maliarom na ostrove v Stredozemnom mori. Sú tam samé večierky, krásne ženy, žije sa na vysokej nohe a na plný plyn. Pre mladého chlapca je to dobrá škola života, lebo dedko sa vyzná v tajomstvách lásky a vášne. Presvedčivo ho hrá Anthony Quinn, film nakrútil Antonio De la Loma v roku 1989.

Whiplash, Cinemax, 20.15
Dráma zo sveta hudby – treba ovládať nástroj, cvičiť, ale dôležitá je aj psychika. Často ide o dril, utrpenie, vytrvalostné súboje. Tak je to aj v tomto filme, kde silná až krutá osobnosť pedagóga a dirigenta bičuje ambície mladého hráča na bicie. Kam to až môže zájsť? Veľmi zvláštny film o bolestnej stránke umenia. Réžia Damien Chazelle (2014).

Pondelok 19.10.

Lovesong, HBO2, 14.20

Kým si len tak spolu skladali a spievali pesničky, boli šťastní. Snívali o úspechu, ale keď prišiel, jemu sa zatočila hlava a láska sa rozpadla (Grettu hrá Keira Knightleyová a Davea Adam Levine). To sa stáva často, ale pesničkári sa z lásky aj zo sklamania vyspievajú. Tak vznikajú hity.

Dobrodružstvá Baróna Prášila, Film+, 14.05
Anglický dobrodružný film z roku 1989 je o barónovi z Münchausenu, ktorý vedel dobre klamať. Film je tiež ilúzia a klam, teda – dobrý námet!

Grace: Kňažná z Monaka, JOJ Cinema, 21.40

Životopisný film o vzrušujúcom osude krásnej kňažnej, ktorá manželovi obetovala kariéru herečky a napokon tragicky zahynula. Hrá ju Nicol Kidmanová, a vraj výborne.

Každý druhý týždeň, ČT2, 23.15
Francúzska trpká komédia z roku 2009 o rodinnom živote a dospievaní, čo je vždy veľké osobné dobrodružstvo, ale dotýka sa celej rodiny.

Utorok 20.10.

Tajomstvá rodu Barbory Polákovej, ČT1, 21.05 Dokumentárny film Tajomstvá rodu je tentoraz o rode veľmi zaujímavej a originálnej českej herečky Barbory Polákovej. Ozaj ma zaujíma, kde sa to v nej berie!

Knick: Doktori bez hraníc II (1), Cinemax, 22.00
Seriál o nemocnici v New Yorku v roku 1900. Ešte neexistovali antibiotiká, ale liečilo sa o to zaujímavejšie a vynaliezavejšie. Dôležitá bola osobnosť lekára. Skoro každý bol vynálezca. A vzťahy v nemocnici – to je vždy na román.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #TV tipy #magazín