Televízne tipy Pravdy: romatika s filmom Láska a iné závislosti aj nový seriál Mamon

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (22.10. - 29. 10.). Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

22.10.2015 14:02
laska a ine zavislosti, Anne Hathaway, Jake... Foto:
Anne Hathaway a Jake Gyllenhaal vo filme Láska a iné závislosti.
debata

Piatok 23.10.

Zejtra napořád, Prima family, 20.15

České filmy si vždy rada pozriem, dokonca aj keď nemajú najlepšie recenzie. To je aj prípad tejto romantickej komédie z vlaňajška. Hrá tu však milá rusovláska Vica Kerekes aj sympatická brunetka Klára Issová. Film má byť o našich snoch, o zmenách v živote, ktoré chceme urobiť, ale často sa ich bojíme. O priateľstvách a nečakaných stretnutiach, o slobode a túžbe cestovať. Znie to dobre. Či to aj dobre dopadne, uvidíme.

13. komnata Pavlíny Saudkovej, ČT1, 21.00

Bratia Saudkovci a ich okolie vždy vzbudzovali pozornosť. Čo prezradí dokument o Pavlíne Saudkovej?

Láska a iné závislosti, Doma, 21.30

Kým jedna diváčka o tomto filme písala, že ju poriadne rozochvel, že Anne Hathaway to pristalo viac ako inokedy a že hneď, ako sa objavila na scéne, film nabral obrátky, iný cynický divák film Edwarda Zwicka riadne zotrel. Vraj bezbrehá romantika valiaca sa na všetky divákove emócie prekladaná priehľadnými zábleskami dramatických momentov a podporená slzotvornou hudbou. Jednu hviezdičku by vraj snímke dal za príťažlivú Anne Hathaway a šlus. Ale potom priznal, že film je akosi smutne humorný a humorne smutný… A okrem Anne tu bude aj Jake Gyllenhaal.

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 24.10.

Až po uši, HBO, 12.45

Aj romanticko-komediálnemu seriálu Jana Hřebejka sa ušlo dosť kritiky, ale ja som ho vlani pozerala s nadšením. Páčil sa mi vtipný Hynek Čermák zamilovaný do tajomnej neznámej (Anna Polívková). Sympatická bola nielen Jitka Čvančarová v roli podvádzanej manželky, Jana Kolesárová ako lesbická masérka, ale aj Radek Holub ako beznádejný ctiteľ Anny Polívkovej. HBO fanatickým divákom ponúka hneď sedem polhodinových častí za sebou!

StarDance VII. … keď hviezdy tancujú, ČT1, 20.00

Začína sa už siedma séria tanečnej súťaže, ktorou sprevádzajú Tereza Kostková a Marek Eben. Tento rok má byť medzi tancujúcimi aj speváčka Leona Machálková, rómsky spevák Radek Banga, moderátor Leoš Mareš, komik Lukáš Pavlásek či obávaná doktorka Cajthamlová! To môže byť zaujímavé.

Panna zázračnica, Dvojka, 20.10

Film Štefana Uhra podľa rovnomennej knihy Dominika Tatarku je vraj ojedinelým dielom v československej kinematografii. Vznikol v roku 1966 a ide v ňom o krásnu mladú Anabellu, ktorá v skupinke priateľov rozochvieva túžby. Lenže očarení jej „zázračnosťou“ nevidia Anabellin smútok, ktorý vyústi do tragického konca.

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 25.10.

Mamon, HBO, 20.00

Seriály z produkcie HBO majú dobrú povesť a Matěj Hádek sa mi ako herec páči čoraz viac. Hneď dva dôvody, prečo si pozrieť úvodnú časť nového seriálu režiséra Vladimíra Michálka. Má motto: Pravdu nájdeš medzi riadkami a má ísť o krimithriller, ktorého hlavným hrdinom je investigatívny novinár. Tvorcovia sľubujú napínavý dej. Česká verzia úspešného nórskeho seriálu Mamon sa točí okolo privatizácie fiktívneho energetického gigantu Central Energy. Postavy, ktoré sú vtiahnuté do nebezpečnej hry, musia navyše čeliť vlastnej minulosti. Okrem Hádka uvidíme aj Evu Leimbergerovú, Michala Dlouhého, Terezu Hofovú, Gabrielu Míčovú a Igora Bareša.

True Štúr, Jednotka, 21.10

O tejto novej slovenskej dokudráme neviem nič, ale páči sa mi názov. Pravému či pravdivému Štúrovi dám šancu.

Můj vysvlečenej deník, ČT1, 21.50

A toto bude úlet. Ale hrá tu pár zaujímavých mien: Veronika Kubařová, Petra Špalková, Igor Bareš, Simona Stašová, Veronika Žilková, Jaroslav Plesl. Vraj pôjde o lásku.

Kompletný nedeľný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízny program #TV tipy #Až po uši #Mamon #Láska a iné zavíslosti #Zejtra napořád