Televízne tipy Pravdy: kultový krimitriler Fargo aj špekulatívny Anonym

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (5.11. - 12. 11.). Vybrala ich pre vás Helena Dvořáková, redaktorka Pravda magazínu.

05.11.2015 16:10
fargo Steve Buscemi Foto:
Steve Buscemi vo filme Fargo.
debata

Štvrtok 5.11.

Spomíname na Máriu Prechovskú: Rozmar starej dámy, Dvojka, 8.55

Mária Prechovská bola výborná herečka, iste dobre zahrá aj Rozmar starej dámy. Ide tam o dedičstvo v rodine, kde každé dieťa má iného otca a dostať má len to, čo do rodiny príslušný muž priniesol. Prechovská hrala inteligentne a v komédii sa to uplatní.     

PRED NEŽNOU: Vladimír Clementis, Dvojka, 15.00

Vladimír Clementis je veľmi zaujímavá postava slovenských dejín. Vzdelaný, rozhľadený. Čo určilo jeho osud? Majú dejiny logiku? Ako mohli zomlieť aj takúto osobnosť?

Hranice lásky, Film+, 22.00

Hlavnú úlohu hrá Julianne Mooreová, ktorá býva zárukou dobrej úrovne. Toto je anglicko-americká dráma z druhej svetovej vojny, ale bojuje sa aj na pôde lásky. Manželské trojuholníky vznikajú, aj keď múzy mlčia. Film z roku 1999 je nakrútený podľa románu Grahama Greena, čiže východisko sľubné.

Kompletný štvrtkový televízny program

Piatok 6.11.

Anonym, Nova Cinema, 20.00

O slávnych sa veľa klebetí, je to tak aj so Shakespearom. Pochybnosti sú o jeho autorstve, špekuluje sa o jeho láskach a orientácii. Aj tento anglický historický film s Vanessou Redgraveovou to rieši. Kto je skutočným autorom Shakespeareovho diela? Jedna z teórií hovorí, že to bol šľachtic Edward De Vere, gróf z Oxfordu a zať najvyššieho radcu kráľovnej Alžbety. Neverím. Presvedčí ma film?

Seraphine, Dvojka, 21.55

Filmy o maliaroch sú krásne, lebo kamera výtvarné dielo zväčší aj ukáže jeho detail, priblíži to, čo sa nedá vidieť voľným okom. Je to životopisný film z roku 2008 o francúzskej naivnej maliarke Seraphine de Senlis. Iste bonbónik!

Fargo, Jednotka, 22.30

Kultový krimitriler USA bratov Coenovcov o tom, ako obchodník s autami Jerry Lundegaard dal fingovane uniesť svoju vlastnú ženu. To je teda nehoráznosť! A je to vraj podľa skutočnej udalosti.

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 7.11.

Andílek na nervy, Prima family, 12.40

Úplne čerstvý film z tohto roku o štrnásťročnej blogerke, ktorá si musí po smrti matky vybrať, či žiť v detskom domove, alebo v malej dedine s otcom, ktorého predtým nikdy nevidela. Vidiecke prostredie na ňu spočiatku pôsobí odpudzujúco, ale zmení to láska.

Ďaleko do neba, Cinemax, 17.10

Zasa tu máme krásnu Julianne Mooreovú v hlavnej úlohe. Je klamaná! V romantickom americkom filme hrá pani Whittakerovú, ktorej manžel sa zaľúbi do chlapa a je po rodinnom šťastí. Amerika v polovici minulého storočia. Fakt, horor!

Reportér, JOJ Cinema, 20.15

Reportér vo filme vždy niečo dôležité vyrieši a toto je navyše triler s McConaugheym a Nicol Kidmanovou. Ostrieľaný reportér Ward Jansen sa s kolegom vracia do rodného mesta na Floride a chce obhájiť samotárskeho lovca aligátorov! Pre nás exotika.

Vďaka za tie dary, ČT1, 22.50

V komédii USA z roku 2012 hrá plejáda známych hercov – M. Ruffalo, G. Paltrowová, T. Robbins, J. Gad, J. Richardsonová, Pink. Námet je pikantný – závislosť od sexu. Film možno odpovie podobne postihnutým, či je to dobrá, alebo zlá diagnóza. V norme je vraj myslieť na sex 15-krát denne. Vo filme sa dozviete viac.

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 8.11.

Prezident, Cinemax, 20.00

Gruzínsky prezident a jeho rodina vládnu vo svojej krajine tvrdou rukou a sami si užívajú život v prepychu a pohode. Keď ho zvrhnú, prezident sa náhle musí postarať o svojho vnúčika a všetko je inak. Téma mocných rodov a ich pádov je vzrušujúca.

Polski film, ČT1, 22.20

V Poľsku sa vraj používa výraz "český film“ ako u nás "španielska dedina“ na niečo nepochopiteľné. Absurdnosť svojho filmu (a svojej existencie) chceli takto naznačiť tvorcovia filmu Polski film. Vytvorila ho parta okolo Pavla Lišku, herci a bývalí spolužiaci z Brna. Patrí tam napríklad dnes už veľmi populárny Marek Daniel, Jana Plodková, Jan Budař, Tomáš Matonoha a ďalší. Kto má rád recesiu, príde si na svoje.

Kompletný nedeľný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fargo #televízny program #anonym #Polski film