Filmové premiéry: Napínavý remake Bod zlomu aj dráma s atraktívnou Olgou Kurylenko

Do slovenských kín prichádza od štvrtka 31. decembra filmová nádielka, ktorá na premietacie plátna prinesie napätie, intrigy aj humor.

30.12.2015 11:42
bod zlomu, Luke Bracey Foto:
Luke Bracey v snímke Bod zlomu.
debata

Bod zlomu

Mladý agent FBI v utajení infiltruje zlodejský gang, ktorého členovia sa vyžívajú v extrémnych športoch. Žijú s totálne uvoľneným prístupom k životu aj k zákonom. Ten jediný zákon, ktorý sú ochotní rešpektovať, je zemská gravitácia. Skupina nepozná žiadne limity a práve ďaleko za hranicami bežných obmedzení a pod vedením charizmatického vodcu Bohdiho vykonáva nevídané a veľmi prepracované zločiny. Utah postupne získava informácie, dôveru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začína pochybovať o svojich oficiálnych povinnostiach. Je čoraz viac pohltený opojného a nespútaným životným štýlom, kde je hlavným krédom sloboda a adrenalín. Bez ohľadu na to, koľko pravidiel sa poruší a koľko ľudí zomrie.

Viac o filme

Kikirikí a pár vajec

Riky sa narodil ako zakrsnuté kura. Ale keď chce zlý rančer zničiť jeho domov a rodinu, tak sa musí z plachého mladého kuraťa stať odvážnym kohútom. On a jeho priatelia sa spoja a prežijú veľké dobrodružstvo kde sa ukáže, že veľké činy môžu urobiť aj tí najmenší.

Viac o filme

Perfektný deň

Prvou obeťou všetkých vojnových filmov býva zdravý rozum. A presne to sa stalo skupinke humanitných pracovníkov z medzinárodnej organizácie Aid Across Borders, ktorá pomáha vo vojnovej zóne niekde na Balkáne. Sophie (Mélanie Thierry) je nováčikom v tejto skupine a chce spasiť svet. Mambrú (Benicio Del Toro) už všetko videl a chce ísť domov. Káťa (Olga Kurylenko) kedysi chcela získať Mambrúa a tlmočník Damir (Fedja Stukan) chce, aby vojna už konečne skončila. „B“ (Tim Robins) ani nevie, čo chce.

Teraz majú na krku jednu z posledných studní, ktorá je zdrojom vody pre niekoľko dedín a práve teraz v nej pláva mŕtvola. Vytiahnuť telo a vyčistiť studňu je zdanlivo jednoduchá úloha, ale pre našich humanitárnych pracovníkov sa stáva postupne neriešiteľnou úlohou. Začínajúc zháňaním pevného lana cez blúdenie horskými cestami, na ktorých ležia zamínované kravy, až po nezmyslené príkazy od veliteľov mierových vojsk OSN. Pri riešení úloh musia siahnuť k netradičným alebo rovno k šialeným riešeniam.

Viac o filme

Creed

Adonis Johnson nikdy nepoznal svojho slávneho otca, svetového šampióna v ťažkej váhe Apolla Creeda, ktorý zomrel ešte pred jeho narodením. Napriek tomu svoj pôvod nezaprie a box má v krvi, takže ho to stále ťahá do Philadelphie, mesta, kde sa odohral legendárny súboj Apolla Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhľadá a požiada ho, aby sa stal jeho trénerom. Rocky spočiatku odmieta, lebo ring je pre neho už len minulosťou, ale postupne v Adonisovi objavuje silu a odhodlanie jeho otca Apolla, bývalého rivala a neskoršieho blízkeho priateľa. A tak napokon súhlasí, že sa mladého boxera ujme, i keď sám bojuje s omnoho nebezpečnejším súperom. Adonis je pod Rockyho vedením na najlepšej ceste získať svoj vlastný titul, ale má okrem talentu aj srdce pravého bojovníka?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bod zlomu #program kín #Kikirikí a pár vajec #Perfektný deň