Televízne tipy: Šok s Delonom aj ocenené Kobry a užovky

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 10. do 17. marca. Televízne tipy pre vás pripravila Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu.

10.03.2016 16:00
Kryštof Hádek vo filme Kobry a užovky. Foto:
Kryštof Hádek vo filme Kobry a užovky.
debata

Štvrtok 10. 3.

Dokonalé mrakodrapy: Šanghajská veža, ČT2, 15.40

Šanghajská veža má 121 poschodí a je druhou najvyššou stavbou sveta. Jasné, že takáto stavba musí byť dokonalá, lebo inak… Film zrejme ukáže, ako to architekti riešili a ako dokonalosť vyzerá. 

Stratení v Pekingu, FilmBox, 22.35

Čínske filmy sú vždy zaujímavé, lebo o súčasnej Číne vieme málo. Toto je dráma z roku 2007 a pôjde o vzťahový štvoruholník medzi mladou ženou, jej šéfom, jej manželom a manželkou jej šéfa. Kto s kým – to je téma bez hraníc. 

Hezké chvilky bez záruky, ČT2, 22.25

Film Věry Chytilovej, v ktorom hrá veľa zaujímavých hercov (napr. Igor Bareš, Jana Krausová, Bolek Polívka) a každý má nejaký duševný problém. Spovedajú sa psychologičke a tá sa príliš stotožňuje. Diváci vyčítajú zaujímavému filmu rozkmitanú kameru, ale k námetu labilnosti to asi patrí.

Piatok 11. 3.

Láska na karí, JOJ Cinema, 20.15

V komédii USA hrá aj obľúbená Helen Mirren. Dej sa krúti okolo reštaurácií a to má vždy vôňu! Madame Mallory, majiteľka vyhlásenej reštaurácie, sa nestačí čudovať, čo sa začne diať, keď sa do ulice prisťahuje indická rodina a otvorí si reštauráciu hneď oproti.

Srdcová záležitosť, Barrandov, 20.20

Neskutočný námet! V nemeckom romantickom filme z roku 2014 sa nemecká študentka Anna zamiluje do francúzskeho študenta. Po rokoch sa stretávajú – ona ako spolková kancelárka a on ako novozvolený francúzsky prezident. Na plagáte ich vidíme šťastných v posteli. Tak to bývalo v „hipisáckych“ časoch. Teraz si pozeráme úlety aspoň vo filme.

Tranz, Prima family, 21.35

Napínavý triler z roku 2013 približuje príbeh mladého historika umenia, ktorý je zadlžený. Rozhodne sa využiť svoje schopnosti výnosnejšie, než je príprava výstav a podobné cnostné činnosti. Pre istý gang má ukradnúť vzácny Goyov obraz v hodnote mnohých miliónov dolárov. Dokáže sa bezúhonný kunsthistorik pohybovať na tenkom ľade zločinu?

Sobota 12. 3.

Kobry a užovky, ČT1, 20.00

Vo filme upútajú bratia Hádkovci – Kryštof a Matěj. Je to príbeh o rodine, v ktorej je už len málo lásky. Film je smutný, ale príbeh je pútavý a možno niečo vyburcuje. Bratia Hádkovci nedávno za svoje výkony v tomto filme získali Českých levov, snímka zvíťazila aj v kategórii najlepší film a celkovo si odniesla šesť Českých levov.

Anjeli strážni Mateja Tótha, Dvojka, 21.40

Príležitosť lepšie spoznať „zlatého chodca“ Mateja. Je sympatický.

Dcéra najlepšieho kamaráta, JOJ, 22.00

Komediálny romantický americký film z roku 2011. Márnotratná dcéra Nina Ostroffová, ktorá sa práve rozišla so snúbencom, prichádza po piatich rokoch domov na sviatky. Rodičia jej kohosi vyhliadli. Navnadia ju alebo prinútia? Alebo sa na vyhliadnutého susedovho syna sama vrhne?

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, HBO, 23.35

Beťár starček! Nielenže ušiel z domova dôchodcov, kde mu chceli gratulovať k stovke, ale v spomienkach prežil znova celý svoj život, a to v ešte lepšej verzii. A zažil aj celkom nové dobrodružstvá. Nikdy nie je neskoro, len si treba zachovať odvahu a túžbu po slobode.

Nedeľa 13. 3.

Ako som nedostal Nobelovu cenu, Dvojka, 10.25

Inscenácia z roku 1987, v ktorej hrajú známe tváre – A. Hryc, M. Huba, V. Richterová, M. Zednikovič, K. Polák, M. Kiš, R. Mikula, A. Kraus a ďalší. Príbeh sa točí okolo vynálezu zázračnej látky, ktorá by menila zlé charaktery a vytvárala tak dobrú náladu. Skúšajú to dvaja chlapci, ale nepodarilo sa. Aj tak som zvedavá, čo do „lektvaru“ dávali. 

Šok, ČT2, 22.05

Krimidráma s Delonom a Deneuveovou. Zápletka ani nemusí byť šokujúca, stačí hviezdy vidieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy Pravdy #Kobry a užovky #nenechám si ujsť #Hezké chvilky bez záruky #Ako som nedostal Nobelovu cenu