Filmové premiéry: Čarodejnica, V mene Krista aj Pán Bezchybný

Od štvrtku 23. marca si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť aj islandský film Barani, súboj Batmana a Supermana aj príbeh o vraždiacom monštre.

24.03.2016 12:00
Záber z filmu Čarodejnica. Foto:
Záber z filmu Čarodejnica.
debata

Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti

Od režiséra Zacka Snydera (“Muž z ocele”) prichádza do kín “Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti”, s oscarovým Benom Affleckom v úlohe Batmana / Brucea Wayna a Henrym Cavillom v úlohe Supermana / Clarka Kenta. V obave, že činy nadpozemského superhrdinu z Metropolisu ostanú bez kontroly, nastúpi proti nemu impozantný ochranca Gotham City, zatiaľ čo svet váha, akého hrdinu vlastne potrebuje. A kým sú Batman a Superman vo vzájomnej vojne, rýchlo vyvstáva nová hrozba, ktorá ľudstvo stavia do väčšieho nebezpečenstva, než doteraz poznalo.

Vo filme sa taktiež objaví na Oscara nominovaná Amy Adams ako Lois Laneová, Jesse Eisenberg ako Lex Luthor, Diane Lane ako Martha Kentová a Laurence Fishburne ako Perry White. Ďalej držiteľ Oscara Jeremy Irons ako Alfred, Holly Hunter ako senátorka Finchová a očarujúca Gal Gadot ako Wonder Woman / Diana Princeová.

Pán Bezchybný

Nikdy nepracuj s mŕtvym mužom”

Ambiciózny mladík sa rozhodne vydávať rukopis mŕtveho muža za svoj vlastný. Stane sa hviezdou francúzskej literárnej scény, alebo sa utopí v mori podvodov a lží?

Dvadsaťpäťročný Mathieu túži po tom, aby sa stal rešpektovaným literárnym autorom. No napriek veľkému úsiliu sa mu zatiaľ nepodarilo nič vydať a na živobytie si zarába v sťahovacej firme. Jeho osud sa však náhle zmení, keď náhodou nájde rukopis osamelého muža, ktorý nedávno zomrel a rozhodne sa ho vydávať za svoj. Stane sa z neho vychádzajúca hviezda francúzskej literárnej scény, no zároveň ho ničia očakávania, týkajúce sa jeho ďalšieho románu . Mathieu sa stále viac zamotáva do špirály podvodu a lží …

V mene Krista

Biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Krista prichádza do kín! Kevin Reynolds sa v jeho najnovšom filme vracia do obdobia Rímskej ríše.

Keď sa k rímskemu prefektovi dostane informácia, že Ježiš Kristus tri dni po ukrižovaní vstane z mŕtvych, dá jeho hrobku strážiť vojakmi. Má obavy, že pochované telo by jeho prívrženci mohli ukradnúť a tvrdiť, že skutočne vstal z mŕtvych. Napriek tomu bol hrob na tretí deň prázdny. Čo presne sa stalo, má vyšetriť rímsky vojenský tribún Clavius. Ten sa tak ocitá na ceste za sebapoznávaním, oboznamuje sa s filozofiou Mesiáša a o bezúhonnosti Rímu začína pochybovať…

Joseph Fiennes známy napríklad z filmu Zamilovaný Shakespeare sa vo filme V mene Krista predstaví ako centurion Clavius, ktorý je poverený vyšetrovaním Ježišovho údajného zmŕtvychvstania. Po jeho boku stojí Lucius, ktorého hrá Tom Felton, predstaviteľ Draca Malfoya z filmov o Harrym Potterovi. Veľkovýpravný epický príbeh o hľadaní pravdy a samého seba zaujme každého diváka bez ohľadu na vierovyznanie.

Čarodejnica

V polovici sedemnásteho storočia mali ľudia bližšie k prírode, bližšie k Bohu a bližšie k iracionálnym javom, ktoré dnes považujeme už len za rozprávky. Sedemčlenná rodina farmára Williama (Ralph Ineson), ktorá v tej dobe žila v relatívne bezpečnej osade v Novom Anglicku, sa po vážnom konflikte so susedmi rozhodla kolóniu opustiť a vydala sa dobývať americkú divočinu.

Po krátkom putovaní sa usadili v zemi nikoho, blízko rozľahlého temného lesa, o ktorom by každá citlivá povaha povedala, že působí hrozivo. Zlé tušenie členov farmárovej rodiny podporujú aj nevysvetliteľné udalosti, ktoré sprevádzajú ich nový život. Vrcholom série katastrof je zmiznutie farmárovho najmladšieho syna priamo před očami najstaršej dcery Tomassin (Anya Taylor-Joy), ktorá ho strážila. V atmosfére všadeprítomnej paranoje plynúcej z ďalších zvláštnych udalostí, dochádza k postupného rozkladu rodiny.

Tomassin obviňujú zo všetkých nešťastí a dokonca aj z čarodejníctva, napriek tomu, že práve ona je jediná, ktorá si aspoň čiastočne zachová zdravý rozum. A to, čo sa skrýva v temnom lese a doteraz hralo len úlohu pozorovateľa, sa rozhodne udrieť. Režisér David Eggers, ktorý vďaka Čarodejnici vyhral cenu za réžiu na festivale v Sundance, tvrdí, že čarodejnice boli hrdinkami väčšiny jeho nočných mor. „Zaujímal som sa o ne aj neskôr, keď som študoval čarodejnícke procesy. Čo tak strašného museli tie ženy spáchať, keď končili tak krutou smrťou?“ pýta se Eggers. Odpoveď možno nájdete v jeho filme.

Prípad SK1

"Po stopách vraždiaceho monštra”

Napínavé pátranie neúnavného detektíva po vraždiacom deviantovi, ktorý niekoľko rokov terorizoval Paríž.

Paríž 1991. Mladý detektív Charlie rieši svoj prvý prípad – vraždu mladej ženy. Pri skúmaní podobných prípadov odhalí niekoľko podozrivo podobných úmrtí. Počas ôsmich rokov je jediným, kto uverí v existenciu sériového vraha. Vrážd pribúda, intervaly medzi nimi sa skracujú a Charlie sa stáva architektom jedného z najkomplexnejších pátraní v histórii prípadov francúzskej polície. Film, inšpirovaný skutočným prípadom zabijaka Guya Georgesa, sleduje desať rokov usilovného vyšetrovania.

Barani

Kiddi pije a rád strieľa. Gummi nepije ani nestrieľa. Sú to bratia, ktorí spolu neprehovorili už 40 rokov ani slovo a jediné, čo majú spoločné, je láska k ovciam. Jedného dňa Gummi získa podozrenie, že Kiddiho výstavný baran je nakazený smrteľnou chorobou – klusavkou. Nad rodinným plemenom oviec, životnou pýchou oboch bratov, sa začnú sťahovať mračná.

Barbie tajná agentka

Najobľúbenejšia kamarátka viacerých generácií sa vracia na filmové plátno. Reč je o bábike Barbie. Napriek tomu, že vlani oslávila okrúhlych 55 rokov, stále sa môže pochváliť dokonalými krivkami. Vďaka nim si už zahrala Popolušku, Malú morskú vílu alebo zakliatu Odettu z Labutieho jazera. Vracia sa v príbehu tajnej agentky, ktorá prenasleduje zlodejku diamantov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti #Čarodejnica #Barani #Barbie tajná agentka #Pán Bezchybný #Prípad SK1 #V mene Krista #Margueritte