Televízne tipy Pravdy: Depp a Binoche v Čokoláde aj Pravidlá muštárne

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 9.6. do 15.6. Televízne tipy pre vás pripravila Jana Kollárová, redaktorka magazínu.

09.06.2016 12:00
Čokoláda Foto:
Juliette Binoche a Johnny Depp vo filme Čokoláda.
debata

Piatok: 10. 6.

Pravidlá muštárne, Cinemax, 17.55

Adaptácia románu Johna Irvinga o radosti, smútku, láske a životných skúsenostiach má neopakovateľnú staromilskú atmosféru. Homer Wells je sirota, ktorý celý život strávil za múrmi sirotinca v meste Maine. Stal sa žiakom doktora Wilbura Larcha, zásadového a praktického muža, ktorý popri prevádzkovaní sirotinca ilegálne vykonáva interrupcie. Homer však chce okúsiť svet, ktorý je za hranicami Maine, a vydáva sa na jablčnú farmu. Tu prežíva svoju prvú veľkú lásku…

Noc pilotov: Prípad vraha. Uspávačka, ČT 2, 20.00

Po bezproblémovom detstve sa Jaroslava Fabiánová ocitá na ulici, v kriminálnej subkultúre. Kradne a v 16 rokoch ju odsúdia za prvú vraždu. Seriálová vrahyňa s lesbickou orientáciou patologicky nenávidí mužov. Vyznačuje sa brutálnou agresivitou aj ľahostajnosťou k životu. Hoci vládne inteligenciou, na mieste činu sa nesnaží zahladzovať stopy. Pri súdnom procese sa však správa ako schopná manipulátorka. Po tretej a štvrtej vražde dostáva doživotie.

Sobota: 11. 6.

Mestá vybudované na odpadkoch (3), Spektrum, 18.00

Každé väčšie mesto na svete skrýva v podzemí pod svojimi základmi tmavé a páchnuce tajomstvo. Seriál vás zavedie do niekoľkých veľkomiest – Rím, New York, Paríž alebo Londýn. Spája ich to, že boli vybudované na obrovskej hromade odpadkov. Ponoríte sa do vrstiev odpadkov z rôznych historických dôb. Zistíte, akým spôsobom ovplyvňovali urbanistiku svojej doby, ako zapôsobili na rozvoj vedy, najmä medicíny.

Muž na lane, Cinemax, 20.00

Philippe (Joseph Gordon-Levitt) nie je obyčajný akrobat. Nie je ani obyčajný tanečník. Dokonca ani typický povrazolezec, čo vidno na jeho elegancii a skrytej poetike, zriedkavej pri bežných cirkusových kúskoch akrobatov. V šialenom sne, odvážnom napínaní lana na chrám Notre Dame v Paríži a neskôr medzi sotva dokončenými budovami Svetového obchodného centra, podporuje Philippa zopár viac či menej odvážnych komplicov a jeho láska Annie v podaní kanadskej herečky Charlotte Le Bon. Skutočný príbeh o slávnom povrazolezcovi sa trochu pohrá s vašimi nervami.

Nedeľa: 12. 6.

Čokoláda, Cinemax, 18.00

Film, po ktorom na konci zostane úsmev, dobrá nálada a chuť na sladké. Najzaujímavejšou príchuťou spôsobujúcou závislosť je však herecká dvojica – krásna Juliette Binoche (cestovateľka Vianne Rocher) a sympatický Johnny Depp (Roux). Záhadná Vianne si otvára obchod s čokoládou plný neodolateľných sladkostí, ktoré prebúdzajú u obyvateľov francúzskeho mestečka skryté chúťky a vášne. Jediným sladkým kúskom dokáže meniť človeka aj medziľudské vzťahy.

Rodinné tajomstvá, JOJ Plus, 23.00

Upätá newyorská advokátka Diane žijúca na Manhattane vezme svoje dve dospievajúce deti Zoe a Jakea na farmu svojej hippie-matky Grace (Jane Fonda). Pôvodne víkendový útek do prírody sa premení na letné romantické dobrodružstvo plné hudby, rodinných tajomstiev a objavovania samých seba. Grace a Diane spolu nehovorili takmer dvadsať rokov a obidve sa musia znovu poznávať…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #Pravda #televízne tipy #Pravidlá Muštárne