Filmové premiéry: Desivý triler V zajatí démonov 2 aj Warcraft: Prvý stret

Do slovenských kín prichádza od štvrtka 9. júna príbeh o pomalej ceste naprieč Francúzskom Mikrób a Gasoil aj tajomný triler o démonoch.

09.06.2016 16:00
Warkkraft: Prvý stret. Foto:
Film Warckraft: Prvý stret prichádza do slovenských kín.
debata

Mikrób a Gasoil

Dvaja teenageri na zbesilo pomalej ceste po Francúzsku vo vozidle , ktoré poteší fanúšikov – domácich kutilov. Drobný Mikrób a vynaliezavý Gasoil sú tak trochu nenápadní teenageri. Predstava, že budú musieť dva mesiace blížiacich sa prázdnin stráviť so svojimi rodinami, ich vôbec neláka. Ale ako uniknúť pred nudnou rutinou? Napríklad tak, že vezmete motor z kosačky, niekoľko drevených súčiastok a postavíte neortodoxné vozidlo, niečo medzi karavanom a záhradným domčekom a v ňom zamierite na netradičný dobrodružný road trip naprieč Francúzskom. Sloboda volá!

V zajatí démonov 2

Nadprirodzený thriler z dielne New Line Cinema V zajatí démonov 2 v réžii Jamesa Wana (“Furious 7”), príchádza do kín po mimoriadne úspešnej rovnomennej prvej časti. Filmoví nadšenci sa tak môžu tešiť na ďalší skutočný príbeh renomovaných démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov. Hlavných postáv sa opätovne zhostili nominantka na Oscara Vera Farmiga (“Up In the Air,”) a Patrick Wilson (“Insidious”) ako Lorraine a Ed Warrenovci, ktorí v jednom zo svojich najdesivejších paranormálnych prípadov cestujú do severného Londýna, aby pomohli slobodnej matke s výchovou štyroch detí, v dome plnom zákerných duchov.

Okhwan na ceste za slobodou

Príbeh muža, ktorý na bicykli prekonáva hranice kontinentov i fyzických síl na svojej ceste za snom o zjednotenej Kórei. 10 rokov, 6 kontinentov, 192 krajín. Prekvapivo slovenský film. Projekt mladého režiséra Mareka Mackoviča sa stal známym dlho pred dokončením, keď jeho zábery nakrútene s Okhwanom 24. júla 2010 v Nepále použil režisér Kevin Macdonald, ocenený Oscarom, v projekte Ridleyho Scotta Life in a Day, ktorý bol uvedený na prestížnom Sundance Film Festivale.

Warcraft: Prvý stret

Film o násilnom stretnutí dvoch svetov vznikol na motívy globálneho herného fenoménu spoločnosti Blizzard Entertainment. Mierumilovné kráľovstvo Azeroth sa ocitne vo vojne, keď sa na jeho hraniciach začnú zbiehať hroziví nepriateľia. Sú to Orkovia, kmeň, ktorý opustil svoj umierajúci domov, aby kolonizoval ďalší svet. Prechod medzi svetmi je zabezpečený cez portál. Na jednej strane čaká armáda, nad ktorou visí hrozba krutej porážky, na druhej národ, ktorému hrozí vyhynutie. Dvaja hrdinovia, každý z iného tábora, sa vydávajú na cestu vedúcu k nevyhnutnému stretu. Jeho výsledok určí ďalšie osudy ich rodín, ľudu a celej zeme. Takto začína fantastická sága o moci a bezmocnosti, v ktorej každý o niečo bojuje.

Short Skin

Krehká a čiastočne autobiografická komédia Short Skin je dôvtipnou kombináciou rodinnej drámy, klasického príbehu o dospievaní a originálnou letnou love story. Hrdinom snímky je sedemnásťročný citlivý mladík Edoardo, ktorý má, ako už naznačuje samotný názov, problém s fimózou (zúžením predkožky). Táto skutočnosť ho výrazne limituje v sexuálnych dobrodružstvách, ktoré ho momentálne zaujímajú najviac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #tipy #Mikrób a Gasoil #Short Skin #V zajatí démonov