Indianu Jonesa v piatom filme nezabijem, tvrdí Spielberg

Americký režisér Steven Spielberg, ktorý sa chystá nakrútiť piaty film zo série o Indianovi Jonesovi, nemá v pláne zabiť titulného hrdinu. Prezradil to v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter, v ktorom hovoril o svojej kariére.

17.06.2016 07:00
Cannes - festival - naj momenty - história -... Foto: ,
Festival v Cannes si v roku 2008 vybral vybral producent George Lucas (vľavo) na uvedenie zatiaľ posledného filmu zo série Indiana Jones. Spoločnosť mu robili aj hlavný hrdina Harrison Ford (v strede) a režisér Steven Spielberg.
debata

Detaily o projekte zverejniť nechcel, o osude hlavnej postavy sa však vyjadril. „Jednu vec vám poviem. Na konci filmu Harrisona nezabijem,“ povedal a dodal, že sa zo snímky, ktorej premiéra by mala byť 19. júla 2019, veľmi teší. V piatom filme o dobrodruhovi a archeológovi Indianovi Jonesovi sa v hlavnej úlohe opäť predstaví Harrison Ford. O produkciu snímky sa postará Kathleen Kennedy s manželom Frankom Marshallom a hudbu znova zloží skladateľ John Williams, ktorý pracoval aj na predošlých štyroch filmoch.

Steven Spielberg má dva Oscary za réžiu filmov Schindlerov zoznam (1993) a Zachráňte vojaka Ryana (1998). Tretiu cenu americkej Akadémie filmových umení a vied získal ako producent Schindlerovho zoznamu v kategórii Najlepší film. Preslávil sa aj vďaka spomínanej filmovej sérii o Indianovi Jonesovi – Dobyvatelia stratenej archy (1981), Indiana Jones a Chrám skazy (1984), Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989) a Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008).

debata chyba
Viac na túto tému: #Harrison Ford #Indiana Jones #Steven Spielberg #Indiana Jones 5