Filmové premiéry: Tehotná Bridget Jonesová aj The Beatles na vrchole slávy

Od štvrtka 15. septembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť drámu s Melom Gibsonom V mene krvi, kórejský film Komorná, komédiu Dieťa Bridget Jonesovej, príbeh The Beatles či triler Hra o život.

15.09.2016 14:00
Bridget Jonesová Renée Zellweger Foto:
Utrpenie najväčšej smoliarky v dejinách neskončilo. Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je tehotná a nevie, kto je otcom jej dieťaťa.
debata

V mene krvi

Mel Gibson sa vo filme V mene krvi (Blood Father) predstaví tentoraz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho (William. H. Macy) sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží.

Keď sa Johnova šestnásťročná dcéra Lýdia (Erin Moriartyová), dostane do problémov s drogovými dílermi potom, čo je namočená do krádeže špinavých peňazí, rozhodne sa pre zúfalé riešenie – zavolá otcovi, s ktorým sa niekoľko rokov nevideli. Pod jeho ochranou však vidí najlepšiu šancu na prežitie. John spraví po čase prvú správnu vec a aj za cenu možného návratu do väzenia sa rozhodne svojej dcére pomôcť. Krvavá cesta môže začať…

Komorná

Film je kórejskou interpretáciou románu Zlodejka od spisovateľky Sarah Watersová. Je príbehom mladej ženy, ktorá sa stáva slúžkou tajomnej bohatej japonskej dedičky. Jej úloha však nespočíva v tom, aby jej slúžila. Je len súčasťou plánu ako sa dostať k jej majetku. Film je silnou drámou s nečakaným zvratom v druhej polovici.

Dieťa Bridget Jonesovej

Ako názov tretieho diela slávnej série napovedá, tým hlavným problémom bude tentoraz neplánované tehotenstvo. Taká vec dokáže vykoľajiť i životom ostrieľanú Bridget (Renée Zellwegerová), zvlášť keď úplne netuší, s kým to dieťa počala. A ako je to vlastne možné, keď je stále bez chlapa? Celkom jednoducho. Stačí, že v sprievode kolegyne navštívila odviazaný hudobný festival a v jeho priebehu sa vyspala s pohľadným cudzincom (Patrick Dempsey). Vzápätí sa na jednej spoločenskej akcii presvedčila, že stará láska (Colin Firth) nehrdzavie, hoci pred pár rokmi definitívne skončila. A tak je jej „šťastie“ hotové. Pretože jej s rozlúštením zamotaného rébusu nepomôže ani ľahko cynická gynekologička (spoluscenáristka Emma Thompsonová), ocitne sa Bridget vo veľmi nezávideniahodnej situácii.

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years

Keď sme si už mysleli, že o The Beatles vieme úplne všetko, prichádza Ron Howard s novými informáciami, ktoré odkryje v jedinečnom filme – The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years. Film sleduje Johna Lennona, Paula McCartneyho, Georgea Harrisona a Ringa Starra v rokoch 1962–1966, v dobe, keď sa stali fenoménom. Howard bol vtedy ešte len malým chlapcom a tak, ako skoro každý v tej dobe, naplno podľahol Beatlemánii.

Hra o život

Vee Delmonico (Emma Robertsová), študentka vysokej školy si málokedy nájde čas na niečo iné ako štúdium. Nič iné ju veľmi ani nezaujíma. Jej život sa však otočí naruby, keď sa od kamarátov nechá nahovoriť, by sa zapojila do populárnej online Hry o život. Vee sa rozhodne zaregistrovať sa len pre jednu jedinú stávku, čo sa zdá ako neškodná zábava. Ale keď sa ocitne vo víre vzrušenie z adrenalínom nabitej súťaže, v ktorej sa jej partnerom stane neznámy cudzinec (Dave Franco), hra začne naberať zlovestné obrátky. Musí plniť čoraz nebezpečnejšie úlohy a zrazu je v stávke omnoho viac, ako sa zdalo na začiatku.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Beatles #filmové premiéry #Dieťa Bridget Jonesovej #Komorná #V mene krvi #Hra o život