Vojnový triler Operácia Anthropoid príde do kín 13. októbra

V hlavných úlohách snímky o atentáte na nacistického funkcionára Reinharda Heydricha sa predstavili Jamie Dornan a Cillian Murphy.

20.09.2016 07:00
Anthropoid Cillian Murphy Jamie Dornan Foto:
Príbeh, v ktorého centre sú Jozef Gabčík (Cillian Murphy, vpravo) a Jan Kubiš (Jamie Dornan) príde do slovenských kín 13. októbra.
debata

Novinka anglického filmára Seana Ellisa mala slávnostnú svetovú premiéru už 1. júla, keď otvorila 51. ročník Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary. Pred slovenskou premiérou film čaká 28. septembra uvedenie do kín v Českej republike, ktorá sa na snímke koprodukčne podieľala.

Triler sa sústreďuje na pražský atentát na nacistického funkcionára Reinharda Heydricha z roku 1942, známy aj ako operácia Anthropoid. Ellis, ktorý sa spolu s Anthonym Frewinom postaral aj o scenár, obsadil do hlavných úloh severoírskeho herca Jamieho Dornana a jeho írskeho kolegu Cilliana Murphyho. Tí v snímke stvárňujú československých parašutistov a vojakov zahraničného odboja Jana Kubiša a Jozefa Gabčíka. Gabčíkovu priateľku si zahrala Aňa Geislerová a v úlohe Kubišovej partnerky sa zas predstavila Kanaďanka Charlotte Le Bon. Vo filme sa ďalej objavili Brian Caspe, Toby Jones, Harry Lloyd, Sean Mahon, Poliak Marcin Dorociński alebo českí herci Jan Budař, Ondřej Malý, Václav Neužil ml. či Alena Mihulová. Nakrúcanie, ktoré trvalo 39 dní, sa uskutočnilo v Prahe, v bývalom vojenskom cvičisku Brdy či v ateliéroch štúdií Barrandov.
debata chyba
Viac na túto tému: #Cillian Murphy #amie Dornan #Operácia Anthropoid