Televízne tipy Pravdy: Príbeh Steva Jobsa aj Pochybnosti

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 24. 11 do 1.12. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

24.11.2016 12:00
Ashton Kutcher Foto:
Ashton Kutcher ako Steve Jobs.
debata

Piatok: 25. 11.

Smútok a radosť, Film Box, 21.45
Filmár Johannes a jeho manželka, učiteľka Signe, zažívajú najväčší smútok a nešťastie, aké sa dá vôbec predstaviť. Vo všetkej beznádeji hľadajú vzájomnú a zrelú lásku, aby aj po smrti svojej dcéry mohol život pokračovať. Dosiaľ najosobnejší film dánskeho režiséra Nilsa Malmrosa. Severská dráma vkusne nakrútená podľa skutočnej udalosti.

Ghou, Prima Cool, 22.10
Trojica mladých filmárov chce na Ukrajine nakrútiť unikátny dokument o kanibalizme, ku ktorému došlo počas hrozivého hladomoru začiatkom 20. storočia. Ich príbeh sa nečakane prepojí s najznámejším kanibalom novodobej ukrajinskej histórie Andrejom Čikatilom. Z nakrúcania sa však stane boj o život, plný hrôzy.

Purpurové rieky 2, aMC, 0.25
Pokojné mestečko v údolí francúzskych Álp vzruší nález zavraždeného muža, telo ktorého je beštiálne zohavené a zavesené na vysokej skale. Z Paríža prichádza komisár Pierre Niemans (Jean Reno), poverený vyšetrovaním zločinu. Súbežne pátra po vrahovi miestny policajt Max Kerkerian. Keď v ľadovcovej jaskyni objavia telo ďalšej umučenej obete, začína byť zrejmé, že zločiny spája tajomná minulosť.

Nedeľa: 27. 11.

Druhé Vianoce, Doma, 15.50
Kristin Klausová utrpela stratu pamäti. Spomína si iba na to, že jej otec je Santa Klaus, ktorý žije na severnom póle s manželkou pani Klausovou a so zlomyseľnou dcérou Rudolphou. Kristin pracuje ako opatrovateľka a až ponuka na sobáš od Billa ju prinúti rozlúštiť záhadu vlastnej identity. Medzitým majú na severnom póle veľké starosti s Rudolphou. Tá odmieta Vianoce a v televíznej kampani začne pól kúsok po kúsku odpredávať. Príde Santa o prácu?

Šialenstvo kráľa Juraja, aMC, 18.40
Anglického kráľa Juraja III., excentrického, ale ľudom milovaného panovníka, postihne duševná porucha. Využívajú to jeho odporcovia aj syn, bažiaci po moci. V parlamente navrhuje zákon, podľa ktorého kráľa vyhlásia za duševne chorého. V ceste na trón mu už nič nestojí…

Pochybnosti, Cinemax, 21.35
Píše sa rok 1964. Sestra Aloysius, prísna a tvrdá riaditeľka katolíckej školy v Bronxe, začne spochybňovať dvojznačný vzťah pokrokového a obľúbeného kňaza otca Flynna s problémovým černošským študentom Donaldom Millerom.

Identita, aMC, 22.05
Neznámi ľudia s rôznymi životnými osudmi – šofér limuzíny, manželia pred rozvodom, policajt, prostitútka, mladí, čerstvo zosobášení novomanželia a hotelový manažér – hľadajú pred prichádzajúcou búrkou útočisko v moteli uprostred nevadskej púšte. Čoskoro ich však po jednom začne niekto vraždiť. Je to niekto z nich?

Kóma (1, 2), Film+, 1.55
Študentka medicíny odhaľuje v nemocnici, kde je na praxi, šokujúce skutočnosti. Vzrastá počet pacientov, ktorí sa po zdanlivo bežnom, rutinnom lekárskom zásahu nečakane ocitnú v kóme.

Pondelok: 28. 11.

Jobs, JOJ Cinema, 9.10

Steve Jobs. Jeden z najväčších vizionárov 20. storočia, bol technologickým géniom a mimoriadne schopným obchodníkom. Jeho spolupracovníci ho nenávideli pre jeho povahu, ale milovali pre všetko, čo vytvoril. Spoluzakladateľ spoločnosti Apple bol podľa mnohých génius. Kto by nepoznal jeho slávnu vetu: Pracujte len s géniami, idiotov vyhoďte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #pochybnosti #televízne tipy #Jobs