Kasový úspech? Obsaďte Scarlett Johanssonovú

Obsadiť Scarlett Johanssonovú do filmu sa zrejme oplatí. Práve tridsaťdvaročná americká herečka hrala podľa magazínu Forbes vo filmoch, ktoré dosiahli v roku 2016 najväčšie tržby.

30.12.2016 12:00
scarlett johansson Foto:
Scarlett Johanssonová ako Čierna vdova v snímke Captain America: Občianska vojna.
debata

Prvenstvo si vyslúžila filmom Captain America: Občianska vojna a snímkou bratov Coenovcov Ave, Caesar!, ktoré zaznamenali dovedna tržby 1,2 miliardy dolárov. Druhé a tretie miesto obsadili takisto vďaka snímke Captain America: Občianska vojna Chris Evans a Robert Downey Jr. Prvú päticu uzatvárajú herečky Margot Robbie (Jednotka samovrahov a Legenda o Tarzanovi) a Amy Adamsová (Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti a Prvý kontakt).

Scarlett Johanssonová má za sebou bohatú 20-ročnú filmovú kariéru. Už v mladosti sa preslávila najmä snímkami ako Zaklínač koní, Stratené v preklade režisérky Sofie Coppoly (ktorá jej priniesla cenu BAFTA za najlepší herecký výkon) či Match Point – Hra osudu Woodyho Allena. Do marvelovského univerza po prvý raz vstúpila vďaka snímke Iron Man 2 v roku 2010.

"Nikdy som nebola práve fanúšik komiksových superhrdinov. Pre Iron Mana som sa rozhodla, pretože obdivujem to, čo s ním Favreau (Jon Favreau, režisér snímky, pozn. red.) dokázal urobiť. Oslovilo ma to, aj keď som nebola fanúšikom tohto žánru a budúcnosť som preto videla v budovaní novej marvelovskej postavy,“ prezradila pred mesiacom herečka denníku The New York Times. Tohtoročný Captain America: Občianska vojna je tak už piatou snímkou, kde sa Scarlett Johanssonová predstavila ako špeciálne vycvičená špiónka a nájomná vrahyňa s krycím menom Čierna vdova. Podľa jej slov sa pri výbere úloh vždy drží rovnakých zásad: "Snažím sa robiť také filmy, za ktoré by som si zaplatila, aby som ich videla. Čím som však staršia, rôzni sa aj môj výber.“

Budúci rok sa rodáčka z New Yorku objaví na striebornom plátne vo filmovej verzii kultovej manga série Ghost in the Shell, kde stvárni ženu-kyborga – majorku Motoko Kusanagi. Aj keď ju, zdá sa, imidž akčnej hrdinky sprevádza aj naďalej, pre New York Times tiež priznala, že by sa raz rada videla v celkom inej úlohe: "Moja dcéra je stále mladá. Myslím si, že práve teraz obe snívame o tom, že raz budem disneyovskou princeznou, ale to sa pravdepodobne nestane. Posledných 20 rokov som sa o takúto úlohu uchádzala, no nikto ma neobsadil.“<pe>

debata chyba
Viac na túto tému: #tržby #Scarlett Johansson #filmy