Martin Šulík začal nakrúcať film Tlmočník, hrá v ňom Menzel aj Mauréry

Štáb navštívi počas apríla a mája niekoľko lokalít od Bratislavy, cez Banskú Bystricu, Žilinu až po Ružomberok. Nakrúcať budú aj v Partizánskej Ľupči, Ľubietovej či Bešeňovej.

12.04.2017 12:00
Martin Šulík Foto:
Režisér Martin Šulík.
debata (1)

Na putovanie po Slovensku sa vyberú hlavní hrdinovia filmu - asketický tlmočník Ali v podaní Jiřího Menzla a rakúsky bonviván a alkoholik Georg, ktorého stvárni Peter Simonischek. Ten je známy napríklad zo snímky Toni Erdmann (2016). Dohromady ich zvedie náhodná zmienka o udalostiach z druhej svetovej vojny, ktoré tragicky poznamenali osudy ich rodín. Vyberú sa teda hľadať svedkov dávno zabudnutej minulosti. Cesta starších pánov je plná škriepok, komických aj dramatických situácií. Vďaka tomu majú možnosť spoznať jeden druhého, získať si vzájomný rešpekt a odhaliť prekvapivé súvislosti udalostí, ktoré ich oboch zásadným spôsobom poznamenali.

„S obsadením Petra Simonischeka sme mali veľké šťastie. Môj dlhoročný priateľ Bruno Wagner bol koproducentom Toniho Erdmanna, takže cesta k Simonischkovi bola o to ľahšia. Ale hlavne sa mu mimoriadne páčil scenár a hneď po našom prvom stretnutí nám s Martinom Šulíkom prisľúbil, že s ním môžeme počítať. Veľmi nás teší, že sa naša spolupráca stala realitou, lebo dnes, po jeho veľkom medzinárodnom úspechu, by to už vzhľadom na jeho vyťaženosť nebolo také jednoduché,“ uviedol producent filmu Tlmočník Rudolf Biermann. 

Na novinke sa podieľajú aj scenárista Marek Leščák alebo kameraman Mar­tin Štrba, ktorý nedávno dostal cenu Slnko v sieti za prácu na snímke Masaryk (2016). Herecké obsadenie doplnia napríklad Zuzana Mauréry, Attila Mokos či Eva Kramerová, známa ako Evelyn. Tlmočníka plánujú uviesť do slovenských kín na jar 2018. 

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Šulík #tlmočník