Oľga Feldeková o sedmičke: Je to radosť aj dobrodružstvo

Na obrazovky sa po šiestich rokoch vrátila zábavno-politická televízna relácia Sedem. Zdá sa, že glosátori sú vo forme a že ich „partia“ sa ani počas dlhšej pauzy nerozpadla. Veď nezaháľali a vystupovali „naživo“ na rôznych javiskách. Opýtali sme sa na podrobnosti ich zážitkov nestarnúcej Oľgy Feldekovej, ktorá aj teraz korení reláciu vtipnými osobnými spomienkami.

24.04.2017 09:00
Oľga Feldeková Sedem Foto:
Na obrazovky sa po šiestich rokoch vrátila relácia Sedem a s ňou aj staré známe tváre. Medzi inými aj Oľga Feldeková.
debata (11)

O kolegoch z relácie nám povedala: „Nikdy som si nemyslela, že sa na staré kolená dostanem do takej milej spoločnosti, ako je naša sedmička. Aj keď sme šesť rokov neboli v televízii, chodili sme a stále chodíme po slovenských mestách a mestečkách, čím robíme radosť nielen našim divákom, ale aj sebe. Celú našu putovnú spoločnosť tvoria štyria ľudia. Eňa Vacvalová, Milan Lasica, Marián Leško a ja. Mohla by som si priať niečo úžasnejšie? Zabávame sa a máme si čo povedať aj na dlhých cestách autom, vlakom alebo lietadlom. Niekedy mám pocit, že všetci traja patria do mojej rodiny. Vďaka relácii Sedem som sa skamarátila s Eňou, a nie je to len kamarátka. Oslovujeme sa sestry. Eňa sa stará aj o moje oblečenie. Keď sa hrabe v skriniach a nájde niečo, čo by sa mi hodilo, nosí mi to v taškách. Vždy sa jej rozžiari tvár, keď mám niečo od nej na sebe. Môj muž hovorieva: Eňa ťa oblieka a ja ťa vyzliekam. Horšie bude, keď to bude naopak.

Nechodíme iba po Slovensku. Boli sme v Londýne aj v Manchestri. Nemali sme čas obzerať si pamiatky. V Manchestri som si s Eňou sadla na lavičku pred hotelom a vyhlásili sme súťaž, ktorá prvá uvidí chudú ženu. Vykríkli sme obe naraz. Boli to dve osoby za jednu hodinu. Keď sa ma doma môj muž pýtal, aké pamiatky som navštívila a do akých galérií som zašla, priznala som sa, že sme si s Eňou popásali oči na množstve mimoriadne tučných žien v minisukniach.

Ku glosátorom pribudol aj herec Milan Kňažko. Foto: TV JOJ
Milan Kňažko Sedem Ku glosátorom pribudol aj herec Milan Kňažko.

Marián Leško, zdatný žurnalista a politológ, vzdelanec a človek so vzácnym humorom, píše scenár. Nestačí, keď si pripravíme odpovede. Niekto z nás odbočí a už sme pri inej téme a musíme improvizovať. Je to radosť aj dobrodružstvo. Pred vystúpením užijem tabletku na rozvoj mozgu. Je to asi placebo a len divák zistí, či mi to pomáha. Milana Lasicu voláme za jeho chrbtom principál. Iste bude každý so mnou súhlasiť, že je to nielen najvtipnejší človek, akého na Slovensku máme, ale aj intelektuál, ktorému hlúposť spôsobuje žihľavku. Nuž, nemajte z neho trému. A Eňa? Je nielen moderátorka, ale aj kvalitná glosátorka. Okrem vtipných postrehov a príhod má aj neuveriteľný herecký talent. To sa už nedá ani závidieť.

Teraz sme reláciu Sedem odštartovali v televízii JOJ. K našej veľkej radosti k nám pribudol Milan Kňažko. Milan je naša krvná skupina a kamarát všetkých troch. A navyše čerstvý nositeľ najvyššej českej divadelnej ceny – Ceny Thálie. Držte palce, aby sme nesklamali, a prepáčte, ak sa niečo nepodarí.“

Toľko pozvanie Oľgy Feldekovej. Kto má rád konfrontáciu svojich názorov s názormi iných, a ešte k tomu s trochou humoru, nech si zapne reláciu Sedem na TV JOJ vo štvrtok o 22.00 h.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lasica #Milan Kňažko #Oľga Feldeková #TV JOJ #relácia #sedem #Marián Leško