Thurman v objatí s Bartoškom, festival vo Varoch sa začal

Uma Thurman, Casey Affleck a James Newton Howard boli hlavnými hviezdami piatkového otváracieho večera Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary.

30.06.2017 21:38
Uma thurman Foto:
Uma Thurman s prezidentom MFF Karlove Vary, Jiřím Bartoškom. Prevzala si Cenu prezidenta fetivalu.
debata (1)

Slávny filmový festival v Karlových Varoch sa začal. Jeho 52.ročník privítal v piatok večer hviezdy svetového formátu. Tou najžiarivejšou bola bezpochyby Uma Thurman, múza filmára Quentina Tarrantina. Tá si prevzala Cenu prezidenta fetivalu, na pódiu sa poďakova špeciálne divákom slovami: „Vďaka nim môžeme robiť prácu, ktorú milujeme.“ Herečka v nedeľu večer na festivale uvedie kultovný film Quentina Tarantina, Kill Bill.

Casey Affleck prichádza na úvodný ceremoniál... Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
Casey Affleck Casey Affleck prichádza na úvodný ceremoniál MFF Karlove Vary.

Rovnaká cena putovala do rúk Caseyho Afflecka, držiteľa Oscara za účinkovanie vo filme Miesto pri mori, ktorý povedal, že podobné festivaly sú skvelou príležitosťou zdieľať umenie, na ktoré je hrdý.

Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii odovzdal Bartoška americkému skladateľovi filmovej hudby Jamesovi Newtonovi Howardovi, ktorý sa podpísal pod hudbu k stovke filmov, okrem iného aj pod Pretty Woman. Na pódiu sa vyjadril: „Som vďačný filmovému priemyslu, bez neho by môj život vyzeral inak.“

Skladateľ filmovej hudby James Newton Howard si... Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
James Newton Howard Skladateľ filmovej hudby James Newton Howard si v piatok prevzal Krištáľový glóbus.

Medzinárodný filmový festival Karlove Vary ponúkne 170 filmov a svoje brány zatvorí 8. júla. V hre sú aj slovenské snímky, novinka Čiara režiséra Petra Bebjaka a film Nina tvorcu Juraja Lehotského.

Uma Thurman prichádza  na úvodný ceremoniál MFF...
Casey Affleck prichádza  na úvodný ceremoniál...
+9Modelka Daniela Peštová s manželom, Paľom...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Uma Thurman #MFF Karlove Vary