Daniel Craig zmenil názor. Opäť sa stane agentom 007

Stále Bond a stále blond. Dohady o tom, kto stvárni najslávnejšieho agenta v službách jej veličenstva, sa konečne rozplynuli. Diváci na striebornom plátne nakoniec spoznajú starú známu tvár britského herca Daniela Craiga. Ten po svojom odmietavom postoji zrejme zmenil názor. Pre server Mirror.co.uk to potvrdila producentka filmu Barbara Broccoliová.

10.07.2017 12:38 , aktualizované: 11.07.2017 07:02
Daniel Craig Foto: ,
V úlohe tajného agenta Jamesa Bonda sa na strieborné plátno vráti britský herec Daniel Craig.
debata

Rozhodnutie Daniela Craiga zopakovať si úlohu Jamesa Bonda aj po piaty raz mnohých prekvapilo. Po tom, čo v roku 2015 uviedol do kín Spectre – zatiaľ posledný film zo série – svojmu ďalšiemu účinkovaniu naklonený nebol. „Radšej by som si podrezal žily,“ povedal vtedy pre magazín Time Out, „momentálne sa tým nezaoberám. Skončili sme. Všetko, čo teraz chcem, je posunúť sa ďalej.“ Ako však neskôr dodal, „ak by urobil ďalšiu bondovku, bolo by to len pre peniaze“. Zjavne ho nepresvedčila ani štedrá ponuka vo výške 88 miliónov eur, ktorú Craig neskôr odmietol.

Po jeho vyjadreniach začali médiá špekulovať o tom, kto Craiga v úlohe najslávnejšieho britského agenta nahradí. Medzi adeptmi sa často skloňovali mená ako Idris Elba, Tom Hiddleston či James Norton. O rozruch sa postarala aj herečka Gillian Andersonová, známa ako agentka Scullyová zo seriálu Akty X. Na Twitteri zverejnila plagát, kde je zobrazená ako nová hrdinka bondovky. Pod obrázok, ktorý pre ňu vtedy vytvorili fanúšikovia, napísala: „Som Bond, Jane Bond.“ Ani modrooký blondiak Daniel Craig najskôr nespĺňal typické predstavy o ikonickej postave spisovateľa Iana Fleminga. Pre magazín Bustle v roku 2015 priznal, že by si v úlohe agenta 007 vedel predstaviť aj ženu: „Myslím si, že je to skvelý nápad. Na filme je úžasné to, že je celý o predstavivosti, takže, samozrejme, môže sa to stať.“

Ako však potvrdila Broccoliová, Daniel Craig sa vracia. Svoju úlohu v tom môže hrať aj suma 150 miliónov dolárov (takmer 132 mil. eur), ktorú mu podľa britského Guardianu za účinkovanie v ďalších dvoch filmoch prisľúbila filmová spoločnosť Sony Pictures Entertainment. Craig by však nemal byť jediný, kto sa opäť vráti k bondovke. K spolupráci na filme by Broccoliová chcela prizvať aj speváčku Adele, ktorá by mala opäť nahrať titulnú pieseň. Naposledy predstavila pieseň Skyfall k rovnomennému filmu v roku 2012.

Otáznik ešte visí nad režisérom filmu. O posledné dve snímky sa postaral Sam Mendes, teraz sa často skloňuje meno oscarového režiséra Christophera Nolana (Temný rytier, Počiatok, Interstellar). Ako Nolan prezradil pre magazín Playboy, s producentmi je stále v kontakte: „Komunikujem s nimi už roky. Úprimne zbožňujem túto postavu a vždy ma nadchýna sledovať, čo sa s ňou stane ďalej. Možno to raz vyjde.“ Ako však Nolan dodal, žiadnu oficiálnu ponuku vtedy ešte nedostal.

V poradí 25. bondovku by mali začať nakrúcať na budúci rok. Do kín by mohla prísť koncom roka 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bondovka #Adele #Daniel Craig #James Bond #agent 007