Filmové premiéry: Vojna o planétu opíc aj vojak, ktorého bojiskom je náklonnosť žien

Od štvrtka 13. júla si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť akčnú sci-fi snímku Vojna o planétu opíc, drámu Oklamaný či romantický film Láska stojí za všetko.

13.07.2017 18:46
Vojna o planétu opíc Foto:
Z inteligentného šimpanza Caesara (Andy Serkis) sa stal nespochybniteľný vodca rozrastajúceho sa spoločenstva opíc.
debata

Vojna o planétu opíc

Vojna o planétu opíc začína dva roky po udalostiach predchádzajúceho filmu „Úsvit planéty opíc“. Z inteligentného šimpanza Caesara (Andy Serkis) sa stal nespochybniteľný vodca rozrastajúceho sa spoločenstva opíc. V novom filme sa predstavuje v úlohe vojnového generála. Situácia v opičom klane, ktorý vedie Caesar, je katastrofálna. Ich skupina ustúpila do lesov, kde sa stretávajú v bitkách s ľudskou armádou vedenou neľútostným plukovníkom McCulloughom (Woody Harrelson). Straty opičieho spoločenstva sú obrovské a Caesar cíti bolesť z každej smrti. Stretáva sa s vlastnými temnejšími inštinktmi a nastupuje na cestu pomsty, na ktorej sa stretne s plukovníkom v epickej bitke, ktorá určí, kto sa stane hlavným druhom, ktorý bude určovať ďalší osud tých druhých, porazených.

Oklamaný

Za múrmi izolovanej dievčenskej školy zúri americká občianska vojna, ale jej študentky a učiteľky sa prebiehajúci konflikt snažia ignorovať, až kým niekto nezaklope na dvere. Ťažko zraneného nepriateľského dôstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) sa ujmú v akte kresťanského milosrdenstva, aby ho hneď, ako sa trochu vzchopí, vydali „svojim“ vojakom ako vojnového zajatca. Lenže John si postupne omotá okolo prsta nielen mladučké študentky na čele s krásnou Aliciou (Elle Fanningová), ale aj starú dievku – učiteľku Edwin (Kirsten Dunstová) a taktiež riaditeľku školy (Nicole Kidmanová). U všetkých sa vďaka nemu prebúdzajú emócie, ktoré ešte nikdy alebo už dlho nezažili. John si však neuvedomuje, že sa ocitol uprostred bojiska, ktoré je oveľa strašidelnejšie a ničivejšie než vojna prebiehajúca za múrmi školy.

Láska stojí za všetko

Madeline má sedemnásť a veľa číta. Nič iné totiž robiť nemôže. Jej imunita nedokáže bojovať s vonkajším svetom, a preto je stále zavretá doma vo svojej sterilnej izbe. Spoločnosť jej robia iba matka a ošetrovateľka. Všetko sa zmení v okamihu, keď pred domom v susedstve zaparkuje nákladné auto a vystúpi z neho Olly v čiernom tričku. Keďže sa nemôže so záhadným novým susedom stretnúť, začnú si vymieňať emaily. Madeline si čoskoro uvedomí, že jej život nie je skutočný a naberie odvahu všetko risknúť.

Ako sa stať zlatokopom

Čoby neodolateľný seladón mestských bazénov mal Maximo jediný cieľ – zbaliť bohatú staršiu dámu, nechať sa vydržiavať a viesť sladký život. Klaplo to dokonale. Každá zlatá žila ale niekedy vyschne. Dátum vydania zaradil Maxima do kategórie lenivých veteránov, keď ho jeho veľmi stará žena podvedie s veľmi mladým predajcom áut a vykopne ho na ulicu. Zo zlatej klietky sa sťahuje k sestre do obyčajného bytu a ocitá sa vo svete ľudí, ktorí pracujú, nakupujú, sami si varia a vykonávajú ďalšie nepredstaviteľné veci. Tadiaľ ale cesta nevedie. Ešteže existujú deti a tie majú spolužiačky a tie zasa majú starú bohatú babičku. Svet by predsa len mohol byť zase spravodlivý a ďalší boj o pohodlný život môže začať. Podarí sa Maximovi oprášiť svoje zašlé umenie zvodcu a obnoví slávu svojich žltých plaviek? Odovzdá tajomstvo milovníka svojmu malému synovcovi?

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Kidman #oklamaný #filmové premiéry #Vojna o planétu opíc