Televízne tipy Pravdy: Osudy Lady Di, rebelat baletu Polunin aj Božská Florence

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 31. augusta do 7. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

31.08.2017 14:00
Sergei Polunin Foto:
Sergei Polunin, urastený a nadaný tanečník s neuveriteľným osudom.
debata (1)

Štvrtok 31. 8.

Diana – sedem dní, ktoré šokovali celý svet, ČT2, 20.00
Dalo by sa povedať – sedem dní, ktoré šokujú dodnes… Smrť princeznej má stále svojich „divákov“…

Smrť lady Diany: Hľadanie pravdy, Dvojka, 21.10
Od smrti princeznej Diany už uplynulo dvadsať rokov. Nikto sa asi nikdy nedozvie celkom presne, čo sa v tú osudnú noc stalo. Aj tak však stále vychádzajú najavo nové skutočnosti a budú iste aj v tomto dokumente. Vraj s autom niekto neznámy tesne pred jazdou manipuloval. Vysvetlí to film?

Děti noci, ČT2, 22.40
Príbeh o dievčine (Martha Issová), ktorá skončila strednú školu a celý deň pracuje v malom obchodíku. Cez príbehy zákazníkov zisťuje, že ľudia si ľahko pokazia život. Môže sa to stať aj jej? Túži po zážitkoch, ale von sa dostáva – obchodík pracuje nonstop – až v noci. A v noci všetko vyzerá inak. Po Prahe sa túla len s dobrým kamarátom (Jiří Mádl), ale čoskoro sa objavia ďalší kumpáni a ona už nebude v závetrí.

Piatok 1. 9.

Potomkovia slávnych: Adolf Branald, ČT2, 8.30
Adolf Branald bol vynikajúci český spisovateľ, ktorý pochádzal z rodiny kočovných hercov. Žil vyše deväťdesiat rokov a zanechal bohaté dielo. Podľa jeho knižky bol natočený napríklad aj známy film Sestričky v réžii Karla Kachyňu, film Dědeček automobil, či Pozor, vizita! Získal aj Cenu PEN klubu.

Emma, Cinemax, 10.55
Americká romantická komédia podľa knihy Jane Austenovej. Ide o splietanie vzťahov, hľadanie lásky. Madá Emma býva s otcom vdovcom a pokúša sa spájať rôzne osudy. Jednoducho „dohadzuje“, z čoho vznikajú komické situácie. Hrá ju Gwyneth Paltrowová. Vraj prvých desať minút je otravných, ale potom sa to rozbehne!

Tanečník, HBO, 14.45
Sergei Polunin, urastený a nadaný tanečník s neuveriteľným osudom. Stal sa historicky najmladším sólistom Kráľovského baletu v Londýne, narodil sa na Ukrajine. Ako sa mu to podarilo a prečo je dnes rebelant na rázcestí? Film ani chvíľu nenudí, ba až šokuje – množstvom informácií a ich úprimnosťou.

Pôrodná baba, Cinemax, 18.00
Tento film vznikol podľa knihy mladej úspešnej fínskej autorky Katje Kettu: Zdravotná sestra, Fínka, sa v čase druhej svetovej vojny zamiluje do nemeckého vojaka. Napriek tomu, že to je nepriateľ, chce s ním žiť, nasleduje ho a situáciu rieši celkom inak, ako by sa dalo čakať podľa pravidiel všeobecne uznávanej morálky. Kniha vzbudila veľký záujem a film nám ju môže priblížiť.

Panna zázračnica, Dvojka, 22.45
Príležitosť pozrieť si ozaj raritu – film z roku 1966 podľa knihy Dominika Tatarku! Réžia Štefan Uher, kamera Szomolányi, hudba Zeljenka. Krátky obsah: Krásna Anabella inšpiruje umeleckú spoločnosť ako múza. Je tam živo, ale ona skrýva smútok. To sú jemné impulzy, ktoré ťažko vyjadriť. Skúsme im vo filme porozumieť. Môže to byť intelektuálne dobrodružstvo.

Sobota 2. 9.

Evita, ČT2, 20.00
Kto má rád Madonnu, príde si na svoje, hoci mnohí ju za rolu kritizovali. Nie je to však zlé. A hrá s Banderasom!

Bitka o Sevastopoľ, Markíza, 20.30
Ruský film z roku 2015 o tom, čo spôsobilo, že krásna mladá Ľudmila Pavličenková vzala do ruky zbraň a stala sa jednou z najúspešnejších snajperiek druhej svetovej vojny. Skutočný príbeh!

Vojna Roseovcov, JOJ Plus, 23.10
Veľká láska sa môže zmeniť na tragédiu. Film sa však zameriava na boj. Manželia sa nenávidia a vychutnávajú si útoky jeden na druhého. Ubližovať je rovnako sladké ako kedysi milovať. Je to paradox lásky, žiaľ, toto štádium vedie k zániku.

Nedeľa 3. 9.

Božská Florence, HBO, 20.40 V tomto pravdivom príbehu exceluje Meryl Streepová. Hrá ženu z newyorskej smotánky Florence Foster Jenkinsovú. Tá je bohatá, myslí si, že vie spievať, chce vystupovať v opere, árie miluje. Môže mať všetko, ale hlas si nekúpi. Je však veľmi milá, a tak jej všetci klamú, že spieva krásne. Láskavý manžel (Hugh Grant) jej zorganizuje učiteľov a potom koncert. V roku 1944 vystúpi na veľkolepom koncerte v Carnegie Hall. Obecenstvo je však kruté. Čo to s Florence urobí?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Diana #televízne tipy #Božská Florence #Sergei Polunin