Fondová si pochvaľovala ľúbostné scény s Redfordom

Americká herečka Jane Fondová si na benátskom filmovom festivale pochvaľovala sexuálne scény s kolegom Robertom Redfordom.

04.09.2017 13:54
Jane Fonda Foto: ,
Robert Redford a Jane Fonda s cenami za celoživotný prínos kinematografii počas festivalu v Benátkach.
debata

„Láska a sex sa s pribúdajúcimi rokmi zlepšujú,“ poznamenala sedemdesiatdeväťroč­ná herecká legenda.

V meste na lagúne boli Fondová a Redford hlavnými hviezdami piatkového večera, keď si prevzali sošky Zlatých levov za celoživotné dielo. Fondová povedala, že si priala, aby jej ľúbostné scény s Redfordom v ich novom filme Our Souls at Night trvali dlhšie. Film, ktorý je adaptáciou románu Kenta Harufa, mal na najstaršej filmovej prehliadke sveta premiéru.

„Úžasne bozkáva. Nesmierne ma bozkávanie s ním bavilo, keď som mala dvadsať, a znova aj teraz, keď mám takmer osemdesiat,“ zabávala americká herečka novinárov. S idolom žien si zahrala už v 60. rokoch vo filmoch Štvanica či Bosé nohy v parku. Pred kamerou sa tentoraz stretli vo filme indického režiséra Riteša Batra, ktorý vznikol v produkcii streamovacej služby Netflix a rozpráva o láske v pokročilom veku.

Robert Redford a Jane Fonda  prichádzajú na...
 Jane Fonda  prichádza na premiéru filmu  "Our...
+2Robert Redford prichádza na premiéru filmu...

Osemdesiatjeden­ročný Redford ponuku nakrúcať prijal, pretože podľa neho sa nakrúca len málo filmov, ktoré oslovujú starších divákov. A údajne chcel nakrútiť s Fondovou ešte jeden film, než zomrie. „Jane a ja toho máme vo filme už veľa za sebou a chcel som, aby sme dostali ešte jednu šancu,“ povedal Redford.

Film Our Souls at Night uviedol benátsky festival mimo súťaže. Rozpráva príbeh Addie Mooreovej a Louisa Watersa, ktorí sú ovdovenými susedmi, poznajú sa takmer celý život, ale málokedy spolu hovorili. Zmení sa to jednej noci, keď Addie zaklope na Louisove dvere a spýta sa, či by k nej nechcel niekedy zájsť a prespať u nej. Ich vzťah sa postupne prehĺbi. Kým Redford si pri predstavovaní filmu posťažoval, že starnúci človek sa musí „vzdať určitých veci“, Fondova namietla, že láske a sexu starnutie prospieva. „Je lepší, pretože sme odvážnejší. Čo do čerta môžeme stratiť,“ poznamenala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jane Fonda #MFF Benátky 2017