Televízne tipy Pravdy: Spojenci s Pittom aj Kým nás smrť nerozdelí

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 14. do 21. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

14.09.2017 12:00
Spojenci Foto:
Brad Pitt a Marion Cotillardová v snímke Spojenci.
debata

Štvrtok 14.9.

Filmový svet na fotografiách Magnum Photos, HBO, 21.40
Snímka rozpráva príbeh o intímnom stretnutí fotožurnalistov z agentúry Magnum so svetom filmu, ktoré nemá obdobu. Celých 70 rokoch sa ich cesty pretínajú – rodina fotografov, kam spadajú aj najväčšie mená svetovej fotografie, a rodina hercov a filmových tvorcov, ktorí sa zapísali do dejín filmu, od Johna Hustona cez Marilyn Monroe až po Orsona Wellesa, Kate Winsletovú a Seana Penna. Znie to zaujímavo.

Piatok 15.9.

Americká reportérka, Cinemax, 21.30
Tina Feyová hrá hlavnú rolu v drsnej zábavnej komédii o hľadaní seba samej na tom najnepravdepo­dobnejšom mieste. Novinárka Kim už má dosť svojho rutinného života, takže opustí newyorskú redakciu a ako vojnová reportérka sa vydáva na nebezpečnú misiu do Afganistanu. Ocitne sa ďaleko od domova aj pohodlia a zažíva kultúrny šok. Zároveň nájde priateľov, ktorí jej pomáhajú zorientovať sa: dobrodružnú austrálsku korešpondentku Tanyu Vanderpoelovú (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a očarujúceho škótskeho fotografa (Martin Freeman). Uprostred chaosu Kim riskuje všetko, aby prišla s dobrou reportážou.

Evanjelium o Márii, Dvojka, 22.15
Vo sviatok Sedembolestnej Panny Márie Dvojka pripomína úspešné predstavenie rockovej opery z Novej scény v Bratislave, záznam je z roku 1992.

Kým nás smrť nerozdelí, ČT2, 22.35
Alebo radšej niečo veselšie? Česká dvojka pre zmenu ponúka americkú komédiu z roku 2003. Je o dvoch nastávajúcich svokroch, ktorí sa prvýkrát stretnú na predsvadobnej oslave svojich ratolestí. Jeden svokor v stvárnení Alberta Brooksa, naopak, zo života vylúčil všetok stres. Ten druhý, ktorého hrá Michael Douglas, pracuje ako agent CIA a jeho dennou akciou je vyhýbať sa guľkám, kradnúť tryskáče a vyjednávať s medzinárodnými pašerákmi drog. Samozrejme, práve on naruší prípravy na svadbu a druhému svokrovi je jasné, že starostlivo naplánovaná svadba jeho dcéry (Lindsay Sloaneová) so ženíchom (Ryan Reynolds) je v ohrození. Takže podarí sa svokrovi zachrániť svet a zároveň oženiť syna?

Sobota 16.9.

Coriolanus, Film Plus, 20.05
A máme tu veľmi moderné poňatie Shakespearovej drámy o Coriolanovi, ktorého ženie túžba pomstiť sa vlastnému národu aj matke za vyhnanie z mesta, kde kedysi býval hrdinom. Režíroval aj zahral si tu slávny Ralph Fiennes, no dej preniesol do moderných čias. A – vraj to veľmi nefunguje. Výsledok je vraj ťažko stráviteľný, hoci vo filme je viacero hviezd – okrem Ralpha napríklad Jessica Chastainová či excelujúca Vanessa Redgraveová. Aj tak to na chvíľu skúsim.

Vtáčkovia, siroty a blázni, Dvojka, 20.35

Podľa niekoho najlepší Jakubiskov film. Ak máte chuť na príbeh troch osamelých bláznov vo svete plnom cynizmu a beznádeje z roku 1969, zapnite si Dvojku. Vraj je to geniálny surreálny príbeh.

Krutosť, Cinemax, 22.40
Islandské krimi? Jasné, to chcem vidieť. Toto sa má odohrávať v Reykjavíku, meste známom svojím bezstarostným životom a pokojnou existenciou. Teraz sú však jeho obyvatelia otrasení zmiznutím dvoch sestier, ktoré po troch dňoch pátrania nájdu brutálne zavraždené. Má tam vzniknúť napínavá románová mozaika, ktorú vytvorí príbeh dvoch najlepších policajných detektívov, zdrvenej matky a zmäteného brata vedúceho detektíva, ktorý po prepustení z väzenia zápasí so životom na slobode…

Nedeľa 17.9.

Spojenci, HBO, 20.40
A ešte jeden špiónsky film, ktorý sa odohráva v roku 1942. Brad Pitt hrá kanadského špióna, ktorý skočí do dún marockej púšte, aby sa stretol s francúzskou špiónkou v podaní Marion Cottilardovej – tá má predstierať jeho manželku Marianne. Ich misiou totiž je zabiť v Casablanke nemeckého veľvyslanca. Lenže špióni sa do seba zamilujú, vezmú sa a všetko sa zamotá. Nie je náhodou jeho žena Marianne nemeckou špiónkou?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #televízne tipy Pravdy