Televízne tipy Pravdy: Útek do divočiny aj hviezdne rande, kde ide o život

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 21. do 28. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

21.09.2017 14:00
Reese Witherspoonová Divočina Foto:
Film Divočina sa zakladá na skutočnom príbehu mladej ženy Cheryl Strayedovej, ktorú si zahrala Reese Witherspoonová.
debata

Štvrtok 21. 9.

Príbeh jednej ženy, Film Plus, 17.10
Film režiséra a scenáristu Richarda Eyrea sa v origináli volá Iris. Rozpráva totiž nezvyčajný príbeh celoživotnej lásky medzi nekonformnou spisovateľkou a filozofkou Iris Murdochovou a Johnom Bayleyom. Ten svoje spomienky spísal do knihy, podľa ktorej vznikol tento film. Iris a John sa stretli ako dvaja talentovaní mladí pedagógovia na Oxfordskej univerzite a napriek svojim protikladným povahám – ona je živelná, výstredná a charizmatická, on nesmelý a nenápadný – vznikne mimoriadny ľúbostný vzťah. Hlboko zamilovaný Bayley veľmi ťažko nesie neusporiadaný bláznivý ľúbostný život Iris (v mladosti ju hrá Kate Winslet), ale stále ho očarúva jej mimoriadna inteligencia, talent a vtip. Stojí pri nej aj o 40 rokov neskôr, keď sa tieto jej vlastnosti začínajú s postupujúcim Alzheimerom vytrácať a Iris (teraz ju hrá Judi Dench) sa stáva bezmocnou…

Ostrovné správy, Cinemax, 18.05
Kto má rád filmy Lasseho Hallströma (Pravidlá muštárne, Čokoláda, Láska na karí), toho iste poteší romantická dráma plná hviezd. Kevin Spacey sa po smrti svojej bláznivej ženy (Cate Blanchett) vydáva na cestu k poznaniu seba samého, sťahuje sa do domu svojich rodičov v rybárskej dedine na Newfoundlande. Bezvýznamný Newyorčan sa stane dôležitou osobou dediny a redaktorom miestnych novín, stretáva pôvabnú Wavey (Julianne Moore). Drsná krása severskej prírody, magická krajina predkov a zaujatie pre nové zamestnanie dáva mužovi novú nádej do budúcnosti.

Beltracchi – umenie falšovania, Dvojka, 20.10
Nemecký dokument má byť pútavým portrétom legendárneho falšovateľa, ktorý vyše 40 rokov vodil za nos najslávnejšie múzeá a aukčné siene.

Dobrý poštár, HBO, 22.35
Toto má byť tragikomický portrét jednej bulharskej dedinky na hraniciach s Tureckom, ktorú sužuje utečenecká kríza. Obec čelí cudzím votrelcom už od čias Osmanskej ríše. Miestny poštár Ivan má sen. Rozhodne sa kandidovať za starostu a vdýchnuť umierajúcej dedine (38 obyvateľov) život vítaním utečencov. Ako to dopadne?

Piatok 22. 9.

Florida, Dvojka, 22.00
Vraj horký, no vynikajúci francúzsky film o neveselej starobe s hviezdnym obsadením. Jean Rochefort hrá osemdesiatnika Clauda, ktorý nestráca šarm, no sem-tam trpí výpadkami pamäti a býva zmätený. Odmieta si to však pripustiť. Jeho dcéra Carole sa zo všetkých síl snaží, aby neostal osamotený. Naraz sa Claude z ničoho nič rozhodne letieť na Floridu… Stvára tam huncútstva alebo sú to prejavy demencie?

Sobota 23. 9.

Divočina, JOJ Plus, 20.35
A pre zmenu skutočný príbeh mladej ženy Cheryl Strayedovej, ktorej po smrti matky a krachu manželstva hrozil pád na samé dno. Strach zo samoty zaháňala náhodným sexom a potom sa rozhodla celkom reštartovať život a vybrala sa sama do divočiny. Výborne ju hrá Reese Witherspoonová.

Nedeľa 24. 9.

Pasažieri, HBO, 20.40
Na záver niečo z celkom iného súdka. Jennifer Lawrence a Chris Pratt vraj excelujú v riskantnom dobrodružstve ako Aurora a Jim, cestujúci na palube kozmickej lode Avalon. Tá ich má počas 120 rokov dopraviť k novému domovu na inej planéte. Na svojej vesmírnej ceste sa obaja hibernovaní pasažieri prebudia o 90 rokov skôr, než bol plán. Snažia sa zistiť, čo sa stalo a ukáže sa, že celá loď je v nebezpečenstve. Len Jim a Aurora môžu zachrániť životy vyše 5 000 spiacich pasažierov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cheryl Strayedová - Divočina #televízne tipy #Pasažieri