Filmové premiéry: Česká komédia Špindl aj animák Ferdinand

Od štvrtka 21. decembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť komédiu Ladíme 3 aj film Jumanji: Vitajte v džungli.

21.12.2017 16:00
Jan Révai a  Alice Bendová Foto:
Jan Révai a Alice Bendová v komédii Špindl.
debata

Ferdinand

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočený Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom.

Jumanji: Vitajte v džungli

Po tom, čo štvorica študentov objaví starú hraciu konzolu, sú vtiahnutí do fantastického sveta Jumanji. V ňom sa z nich stanú avatary, ktorých si na začiatku hry vybrali – z nevýrazného Spencera je razom mocný dobrodruh, svalovec Fridge sa zmení na drobného génia, z krásnej blondínky Bethany je zavalitý profesor a nemotorná Martha sa premení na odvážnu bojovníčku. Jumanji však nestačí len hrať, Jumanji sa hrá s vami. Aby hrdinovia v hre nezostali uväznení naveky, musia zmeniť svoj pohľad na svet, no najmä samých seba…

Špindl

Keď do hôr, tak do Špindlu. Práve sem vyrážajú tri sestry Eliška, Katka a Magda na svoju dámsku jazdu. Síce si lyže vzali, ale rozhodne to nie sú typy, čo vstávajú skoro ráno, aby boli na zjazdovke ako prvé. V pláne majú predovšetkým relax s vareným vínkom, zábavu a snáď aj trochu milostných dobrodružstiev. Eliška je v pohode, ale Katka aj Magda už majú po tridsiatke a stále sú single. Objaví sa ten pravý v iskrivom snehu? Možno, ale isté je, že na krkonošských svahoch, v bielych stopách a v horských chalupách stretnú ďalších účastníkov zimných radovánok. Zábavných, svojráznych, charizmatických alebo jednoducho podivných. Ako to už na zájazdoch býva, všetky potom počas týždňového pobytu zavalí lavína erotických a životných lapálií a karambolov.

Ladíme 3

Nesúrodá partička skvelých a cappella speváčok vám zase dokáže, že sú bezkonkurenčne najlepšie, napriek trapasom a sérii príšerných zlyhaní.Dievčatá sú natoľko otrávené realitou všedného dňa a márnou snahou preraziť inak ako spevom, že túžia po akejkoľvek príležitosti, ktorá by im pomohla aspoň k jednému spoločnému vystúpeniu. Tým sa nakoniec stane turné po amerických vojenských základniach rozmiestnených v Európe, kde budú prvýkrát spievať v konkurencii kapiel s hudobnými nástrojmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ladíme 3 #Špindl #Ferdinand