Čertoviny Zdeňka Trošku zažijú Žilina, Nitra aj Trnava

Český režisér a scenárista Zdeněk Troška príde na Slovensko osobne predstaviť svoju novú rozprávku Čertoviny.

05.01.2018 07:00
Čertoviny Foto:
V hlavných úlohách snímky Čertoviny sa predstavia Dominick Benedikt (vľavo) a Jakub Prachař.
debata (1)

Snímku, ktorá sa do slovenskej kinodistribúcie dostane 11. januára, uvedú 7. januára v troch špeciálnych predpremiérach. Na známeho filmára a tiež trojicu hereckých predstaviteľov, Saru Sandevu, Davida Gránského a Richarda Jaroslava Müllera sa môžu tešiť fanúšikovia a fanúšičky v Žiline, Nitre a Trnave.

Hlavnými hrdinami príbehu sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorých vládca pekla pošle za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však nedarí splniť a namiesto, aby ľudí navádzali na hriechy, im neúmyselne pomáhajú. Všetko sa zmení, keď sa v prestrojení dostanú na statok, kde chce sedliak vydať dcéru za bohatého muža, i keď ona miluje iného. V hlavných úlohách sa predstavia Jakub Prachař a Dominick Benedikt, Lucifera si zahral Karel Dobrý, zamilovaný pár stvárnili Sara Sandeva a Richard Jaroslav Müller a herecké obsadenie dopĺňajú Jana Bernášková, Oldřich Navrátil, Andrea Hoffmannová, Jaromír Nosek či spomínaný David Gránský.

„Ako dieťa som sa čertov bál. V každom tmavom rohu v pivnici som ich vždy videl celý húf. Neviem kedy prišiel zlom, že som si ich obľúbil. Možno potom, keď som sa neskôr pozrel do zrkadla a uvidel som naozajstného živého čerta. Odvtedy som s nimi kamarát,“ uviedol autor filmových trilógií Slnko, Seno… (1983, 1989, 1991), Kameňák (2003 – 2005) či Babovřesky (2013 – 2015).

Šesťdesiatšty­riročný Zdeněk Troška má na konte okrem spomínaných titulov aj rozprávky ako O princeznej Jasnenke a lietajúcom ševcovi (1987), Princezná z mlyna (1994), Princezná z mlyna 2 (1999), Z pekla šťastie (1999), Z pekla šťastie 2 (2001), Čertova nevesta (2011) alebo Strašidlá (2016).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Zdeněk Troška #rozprávka #Jakub Prachař #Čertoviny