Ďalší úspech šou Zem spieva. Bodovala v Miami

Režisér folklórnej šou verejnoprávnej RTVS Zem spieva Peter Núňez si v týchto dňoch v Miami prevzal cenu za najlepší pôvodný televízny projekt strednej a východnej Európy.

19.01.2018 16:05
Zem spieva Foto:
V prvej časti šou Zem spieva sa predstavil aj folklórny súbor Urpín.
debata (2)

Šou Zem spieva ešte vlani v júni uspela v súťaži Pitch&Play Live na medzinárodnom festivale NATPE v Budapešti v kategórii non-scripted formátov. Spomedzi 11 projektov zo siedmich krajín sa stala najúspešnejším formátom. Víťazstvo v Budapešti umožnilo režisérovi prezentovať projekt na celosvetovej prehliadke NATPE v Miami.

Režisér Peter Núňez si v Miami prevzal cenu za... Foto: RTVS
Peter Núňez Režisér Peter Núňez si v Miami prevzal cenu za najlepší pôvodný televízny projekt strednej a východnej Európy.

„Bol som naozaj v šoku. Po prezentácii iniciovali neformálne stretnutie približne dvadsiati obchodníci s televíznymi formátmi, napríklad z Čile, USA, Japonska, Turecka a ďalších krajín. Ak by sa splnila aspoň desatina z toho, bolo by to úžasné,“ uviedol producent a režisér Peter Núňez.

V aktuálnej druhej sérii poteší divákov poteší aj účasť súborov i jednotlivcov zo zahraničia. „Ide nielen o zahraničných Slovákov, ktorí sa so záujmom a od srdca venujú nášmu folklóru v Srbsku, Rumunsku, Anglicku či Maďarsku, ale tiež o milovníkov slovenského folklóru z Japonska, ktorí sa združujú v súbore Valaška,“ priblížila.

Druhú sériu folklórnej šou Zem spieva vysiela RTVS každú sobotu na Jednotke. Vystúpi v nej 63 účinkujúcich – jednotlivcov, umeleckých súborov a skupín, ktorí sa predstavia v siedmich štúdiových kolách. Do semifinále postúpi maximálne 21 súťažiacich. Z desiatich najlepších vyberú vo finále diváci SMS hlasovaním absolútneho víťaza.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Miami #Zem spieva